Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Kvartsfinaler

Frankrike slår Tjeckien ordentligt. Spanien spöar Estland rejält. Så långt inga överraskningar i kvartsfinalerna. Danmark också vidare till semi. Liksom Tyskland.

Frankrike möter Schweiz som otippat slog ut Polen, trots att Polen hade ledningen med 11-6.
Tyskland klarade sig vidare med ett nödrop efter en 13-12-seger mot Israel och en 13-12-seger mot Finland och möter nu Italien.
Spanien möter Estland.

Det troligaste scenariot enligt min bedömning är att semifinalerna kommer att spelas mellan Danmark och Spanien samt Frankrike och Italien. Frankrike blir svårstoppade - Danmark kan klara det, om de spelar som mot Sverige.

Det är fortfarande lite tidgt att analysera den svenska förlusten. Men man kan konstatera att våra spelare hade behövt höja sig rejält för att ha minsta chans mot det Danmark de mötte. Att, som nu var fallet, spela femtioprocentigt räckte inte på långa vägar.
Man kan också slå fast att det inte var den matchen som Sverige borde vunnit, utan den föregående mot Italien. Det borde ha varit vi som mötte Tyskland nu.

Damerna har åkt tillbaka till hotellet för en stunds vila och kanske någon dusch. Antagligen ett bra drag för Jenny Hambergs del, som någon gång efter sju ska möta den spanska skytten Yolanda Mataranza i kvartsfinal.

Frankrike vinner över Tjeckien med 13-1. Inte många franska matcher har tagit någon längre tid att spela. Det ser fortfarande ut som om det franska laget är oerhört svårt att stoppa.

Spanien vinner över Estland med 13-2.

Danmark skjuter klot precis intill lillen rent och gör kalle. Vinner matchen samtidigt.

Jag tror på Frankrike-Danmark i final.

Tyskland slår Italien. Och inte med 13-12 den här gången...

Frankrike-Spanien, Danmark-Tyskland imorgon.

Skyttekvartsfinal klockan sju.

Publicerad: 2010-08-21

Senast uppdaterad: 2010-08-21

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se