Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige - Danmark: 0-13

Spelstarten är uppskjuten från klockan 14 till 14.30 (tidigast). Återkvalet i skytte pågår för närvarande. Tjejerna har både ätit, vilat och värmt upp. Orrbeck-Naess-Hamberg startar.

Danmark tar en trea i första vändan.

Lillen på åtta meter. Danmark lägger in. Hamberg skjuter och stannar. Danmark lägger in, nära men bakom. Orrbeck lägger in. Danmark skjuter bort. Orrbeck lägger in. Danmark skjuter och stannar. Naess lägger in. Danmark skjuter bort. Naess blir lite lång. Hamberg blir också lite lång. Danmark lägger lite långt. Danmark skjuter och missar. 0-4.

Lillen på sju-åtta meter. Danmark gör utmärkt förstalägg. Hamberg skjuter och träffar, lillen går fyra meter bakåt. Orrbeck lägger kort. Borde kanske stå upp? Nej, sitter ner och lägger fem centimeter höger om lillen. Danmark skjuter, missar och träffar lillen som går död.

Lillen på sju-åtta. Hyfsat förstalägg från Danmark, snett framför. Orrbeck blir lite lång. Hamberg skjuter och missar. Orrbeck är jobbigt nära att ta med sig lillen bak, men blir lika lite lång som sist. Naess lägger kort. Naess lägger lite brett. Hamberg lite brett och långt. Danmark lägger kort och jättebrett. Danmark lägger lite långt och spelar ut en av de svenska kulorna bakom. Danmark lägger kort. Danmark skjuter och stannar på Sveriges tvåa. Danmark försöker skjuta dubbel på svenska kulorna bakom, får bara den ena. 0-6.

Danmark lägger 60 cm rakt framför lillen. Orrbeck lägger in på sidan. Danmark lägger in på andra sidan, hamnar bakom. Orrbeck blir lite kort. Naess lägger in, framför. Danmark skjuter men träffar klot framför. Danmark skjuter igen, träffar och stannar. Naess går in i danska kulan framför och spelar in den. Hamberg skjuter och missar. Hamberg spelar in egen kula framför. Danmark skjuter och träffar. Dessutom hoppar lillen bak och det ser ut som om Danmark fick ett bättre läge av det - mer att lägga in på. De kan tydligen skjuta ett klot för många poäng också. Gör det, träffar och stannar... 0-12...

Danmark har gott självförtroende. Och tur. Svenskarna har varken det ena eller det andra, vad det verkar.

Danmark klossar lillen med förstalägget. Orrbeck skjuter och missar. Orrbeck skjuter och träffar, lite fjösigt men den försvinner i sidled från lillen. Hamberg lägger in framför lillen. Danmark skjuter carreau. Tjejerna snackar med förbundskaptenen. Hamberg skjuter lillen, träffar den - men det är för mjukt och den går bara tre meter bakåt... Nu ser det jävligt mörkt ut. Naess måste nästan limma lillen nu. Försöker skjuta den död istället. Missar, men sveper den lite bakåt. Sverige har poäng. Långt ifrån. Danmark lägger in, en meter framför. Naess går in i den danska kulan framför. 0-13.

Spelar Danmark som de gjorde i den här matchen i fortsättningen kan de gå hur långt som helst. Knappt ett enda missat klot.
Nu gäller det att Jenny Hamberg får skallen rensad till klockan sju, då kvartsfinalerna i skyttet startar. 

Publicerad: 2010-08-21

Senast uppdaterad: 2010-08-21

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se