Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige - Italien: 10-13

Sverige kör på med samma uppställning. Det svenska spelet ser bättre ut än under gårdagen. Motståndet var också bättre och matchen mot Holland var den hittills bästa.

Carlsson lägger in. Italien lägger kort. Italien lägger in. Hamberg skjuter dubbelbom för första gången. Carlsson lägger in en fin tvåa. Naess lägger lite kort. Naess lägger in ett klot bakom. Italien skjuter fel kula. Italien skjuter in våran kula. 2-0.

Sverige lägger lillen på åtta meter. Carlsson lägger fint första. Italien skjuter kalle. Carlsson lägger in. Italien skjuter och stannar. Naess lägger kort. Två gånger. Hamberg lägger för brett. Hamberg har tur, eftersom nedslaget går ner i betongen, men hon ändå får in klossen. Italien skjuter bort. Lägger in. Igen. 2-3.

Finland slår Israel med 13-10.

Danmark-Holland: 5-2.

Italien gör snyggt förstalägg. Hamberg skjuter bort. Snyggt andralägg från Italien. Hamberg skjuter och stannar. Italien lägger långt. Italien lägger in. Carlsson lägger kort. Carlsson lägger vid lillen. Italien missar skott. Italien lägger långt. Naess missar skott. 3-3.

Stämningen i det tyska laget är riktigt dålig. Skytten missade precis möjligheten till återkval och de fick rejält med däng av Tjeckien i dagens första match, 4-13.

Frankrike slår Estland med 13-1.

Carlsson lägger lite brett. Italien lägger in. Hamberg skjuter och stannar. Italien lägger kort. Italien lägger in. Hamberg skjuter och stannar. Italien lägger kort. Italien lägger in. Naess skjuter och stannar. Fyra svenska poäng på plats. Italien lägger in. Naess skjuter bort. Fortfarande fyra på plats. Carlsson lägger onödigt långt och de får mäta. 7-3.

Danmark-Holland: 9-2.

Lillen på åtta-nio meter. Carlsson gör perfekt förstalägg. Italien skjuter och träffar men rinner iväg. Italien lägger in. Hamberg missar. Carlsson lägger nästan in. Naess lägger in. Italien skjuter bort. Naess spelar in svenska kulan framför och lägger sig rygg på den italienska framför. Italien skjuter och missar. Tre gånger. Hamberg mycket nära att lägga in. 8-3.

Danmark-Holland: 13-2.

Carlsson lite lång på förstalägget. Lillen på åtta. Italien blir ännu längre. Italien lägger kort. Italien lägger in. Hamberg skjuter bort. Italien lägger in. Hamberg skjuter bort men får en liten kontring mot egna kulan och vi kan ha tappat poängen. Naess skjuter och träffar men det italienska klotet följer med lillen bakåt och Italien har två poäng på plats. Carlsson lägger lite för långt. Naess lägger in. Italien skjuter grov miss. Italien spelar ut den svenska kulan. 8-5.

Italien lägger kort lille och alldeles för långt klot. Carlsson gör perfekt lägg. Italien skjuter och stannar. Carlsson lägger in. Italien skjuter och missar. Italien skjuter och träffar. Naess lägger lite brett. Och nu missade jag några klot... 8-7.

Italien lägger lillen på sju-åtta meter. Gör ett bra förstalägg. Jenny skjuter bort. En av de italienska spelarna tar en jäkla massa nedslag hela tiden. Italien lägger in. Hamberg skjuter men får fjösträff. Naess skjuter bort. Italien lägger in. Carlsson lägger bättre. Italien lägger in. Naess skjuter bort. Italien tog åtta nedslag inför det här lägget. Nu flyttade de dessutom ringen sedan de lagt in klotet och vill lägga den längre bak för Sverige. Carlsson skjuter och missar. Synd. Hade blivit en trea till Sverige annars. 8-8.

Min dator har bara 20 minuters batteritid kvar...

Italien gör utmärkt förstalägg. Hamberg skjuter kalle.
Blev stopp i spelet för att vänta in en angränsande match. Jag har pluggat in datorn i väggen och ser nu väldigt mkt sämre...

Hamberg skjuter kalle på egen, stannar poäng och springer och kissar. Skulle jag också behöva göra... Naess lägger in ett av två. 10-8.

Verkar som om svenskarna tappat energi. Carlssons lägg inte lika stabila längre. Naess verkar också trött. Italien tar en tvåa. 10-10.

Carlsson och Naess missar varsitt lägg igen och Italien rullar in sina sista. 10-13.

Det danska laget stod hela tiden och hejade på Sverige, eftersom de ville ha revansch på Italien, som de menade både hade turen med sig hela tiden och var osportsliga. Båda delarna gällde även för matchen mot Sverige. I läget då italienskorna lyfte upp ringen när Sverige hade klot kvar hade vi kunnat begära att få poäng.

Hade jag varit förbundskapten hade jag nog dessutom gjort ett byte vid ställningen 8-8 eller 8-10. Även om det hade varit lite småtaskigt mot Tove Orrbeck som kanske inte hade lagt bättre än Carlsson, eftersom hon inte spelat ännu idag, så hade hon tillfört energi som saknades. Och Carlsson såg väldigt trött ut mot slutet.

Nu måste vi tyvärr slå ut Danmark för att ta oss vidare.

 

Publicerad: 2010-08-21

Senast uppdaterad: 2010-08-21

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se