Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Danmark - Frankrike

De båda bästa lagen i det här mästerskapet möts i EM-finalen. Finalen i B-turneringen Nationernas Cup spelas mellan Norge och Monaco.

Vi väntar på att finalen i Nationernas Cup ska komma lite längre. Man vill helst att den ska spelas färdigt innan EM-finalen är slut. Just nu står det 7-4 till Monaco. Jag tror att finalen startar när den nu pågående rundan är färdigspelad.

Flemming Jensin kastar lillen i första omgången. Lyckas inte få den godkänd förrän på tredje försöket...

Bach Poulsen lägger snett bakom. FR lägger kloss. BP blir för lång. Carlsson lägger på lillen, som flyttar sig i sidled. Fortfarande fransk poäng. Carlsson lägger framför. Svensson på sidan, den andra i förhållande till franska klotet, och blir tvåa. Svensson lägger medvetet två meter bakom. Papon skjuter bort danska klotet framför. Papon skjuter bort danska klotet vid sidan och gör därefter kalle på danska klotet bakom. Virebayre lägger lite långt. d'Isidore skjuter kalle på dansk kula vid sidan. d'Isidore skjuter och stannar på dansk kula bakom. 0-5.

V lägger precis framför lillen. Svensson skjuter och stannar. V lägger två dec vänster om lillen. Svensson skjuter och missar. Är riktigt nära. Olsson missar också... De danska spelarna snackar med coachen. Och ändrar sig - Olsson till ringen ist f BP. Olsson skjuter kalle. Papon skjuter bort. Papon skjuter bort nästa danska och landar själv kloss på lillen. BP skjuter träffar lillen som bara går en dec bakåt. BP lägger en och en halv meter för långt. I lägger 1,30 framför, två gånger. 0-8.

Monaco vinner nationernas cup 13-8.

Lång lille. V lägger en meter kort. BP slår igenom i betongen och blir en och en halv meter lång. BP lägger tre cm framför lillen. P skjuter och träffar men danska klotet följer med lillen tre meter bakåt. V lägger en meter kort. I också. I lägger femtio cm ifrån, i linje med danska poängklotet. P lägger 90 cm kort. Svensson skjuter men bommar. Svensson bommar igen. De vill ha bort några av de franska framför för att göra det lättare att komma in - det ligger en mur en meter framför lillen. O lägger en meter långt. O lägger in. 2-8.

Betydligt kortare lille. BP lägger tre dec rakt framför. P missar, kort och lite sned. P skjuter bort. BP lägger en meter framför. V lägger tre dec vänster om lillen. Svensson skjuter och stannar. V lägger 8 dec vänster om lillen. I lägger en meter långt. I lägger fyra dec framför. S skjuter bort och får dessutom kontring på den franska kulan till vänster. O lägger en meter långt. O lägger in. 5-8.

Lillen på åtta-nio. BP lägger fem dec snett framför. P skjuter carreau. S missar skott. Två gånger... BP lägger in två dec bakom lillen. P skjuter och stannar. O missar skott. O får en ny betongträff och blir två meter lång. Nu är det kört... V lägger in sina två. I lägger in första. Och andra. 5-13.

Publicerad: 2010-08-22

Senast uppdaterad: 2010-08-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se