Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ödenäs är juniormästare

Ödenäs vann juniorernas elitserie på lördagen efter övertygande spel. Lindome, där hela juniorlandslaget spelar, slutade på andra plats. Förhoppningsvis var lördagens mediokra spel bara ett dåligt genrep inför nästa veckas EM.

Marco Silfverberg som följde juniorernas seriespel rapporterar att Lasse Nihlmarks skytte var riktigt vasst långa perioder på de regntyngda planerna. När hans lagkamrater Jack Jansson Carlsson, Gustav Oskarsson och Johan Berntsson dessutom följde upp med bra läggspel var lagets sammanlagda insats mycket stabil.

Lindomes spel beskriver han som "lätt oroande". Landslaget - Nanna Boström, Niklas Carlén, Daniel Eriksson och Alexander Norin - fick inte spelet att klaffa alls under hela matcher.
- Främst brast det i skyttet, säger Silfverberg.

I Division 1 gick det bättre för Lindome, även de förlorade de båda första mötena - mot Ödenäs och Sörbyängen. Inför det sista mötet hade tre lag samma poäng och risken var stor för att kvoten skulle avgöra. Lindomelaget - Emil Björklund, Caroline Carlén, Sebastian Hjortander och William Silfverberg - tog sig samman och vann över ett välspelande Ödenäs 3.

Därmed säkrade Lindome serisegern i Division 1.

Men - trots att Lindome ständigt blir den bästa klubben på SM - är det alltså numera Ödenäs som tagit över tronen.

Tabeller och resultat här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2010-08-22

Senast uppdaterad: 2010-08-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se