Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Öppna landslaget till Alsace

Två svenska herrlandslag deltar i en tävling i Mulhouse, Alsace, Frankrike, i helgen. Det gör också 193 andra lag.

- Det är viktigt att få ut laget för att möta ordentligt motstånd före VM, säger förbundskapten Anders Larsson, som själv inte har möjlighet att närvara vid helgens tävling.
Med på plats finns istället hans kontaktman i förbundsstyrelsen, Hasse Hagberg.

De fyra spelarna i VM-laget har kompletterats med Patrik Andersson och Thomas Wiede, Halmstad Petank, för att bilda två tripplar. Det svenska deltagandet har redan rönt uppmärksamhet i den lokala pressen.

Lag med högtflygande planer saknas verkligen inte. Först och främst: laget som tagits ut av FFPJP (franska förbundet) bestående av Kéwin Malbec, Christophe Sevilla och Sylvain Dubreuil (se L’Alsace den 24 augusti). De kommer att få kämpa mot den oförtröttlige Bruno Rocher (tillsammans med André Poiret och Sébastien Rousseau), mot Jankowski-trippeln från Monswiller (2005 års segrare), mot de segervana från CB Strasbourg (Navails, Clément, Ivanes), mot det härliga laget från Elsass som blev franska mästare i yngre juniorklassen förra helgen, liksom mot ett lag från Madagaskar samt ett helt oskrivet blad, nämligen en svensk delegation bestående av två tripplar.
- Vi har delat upp de fyra spelarna i vårt landslag som i oktober reser till VM i Izmir, Turkiet, i två lag, förklarar reseledaren Hans Hagberg. Det gäller att utnyttja tiden som är kvar genom att vara med i en kvalificerad tävling. Vårt lag kan mycket väl nå kvartsfinalen i VM. Men i en nationell tävling i Frankrike är det nog svårare, därför att i VM deltar ju bara ett bra lag från varje land
, skriver lokaltidningen L'Alsace Länk till annan webbplats..

Björn Johansson och Björn Ivarsson spelar tillsammans med Thomas Wiede. Rickard Nilsson och Albin Plantin med Patrik Andersson.

Publicerad: 2010-08-27

Senast uppdaterad: 2010-08-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se