Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Alex - europeisk mästare i skytte

Alexander Norin, Lindome BK, såg på lördagskvällen till att Sverige fick ett EM-guld i juniorklassen. Då avgjordes EM i precisionsskytte och i finalen mötte Alex den holländske skytten Van der Voort.

Inför det sista lilleskottet i finalen hade Norin samlat ihop 32 poäng och holländaren 31. Eftersom holländaren sköt först innebar det att om han missade sitt skott skulle EM-guldet gå till Norin och Sverige. Van der Voort missade.

Alexander Norin själv är aldrig nervös medan han skjuter.
- Nej, inte alls. Jag står mest och skrattar. Men han jag mötte var hur nervös som helst, säger den glade europamästaren.
- Jag kände mig aldrig särskilt hotad. Jag tog ledningen i de flesta duellerna och hamnade aldrig mer än två eller tre poäng bakom någon motståndare. Det var aldrig så att jag inte trodde att jag skulle vinna, fortästter han.

Alexander spelar, liksom sina landslagskamrater, till vardags för Lindome BK i Mölndal, strax utanför Göteborg, och var en av de skyttar som direktkvalificerade sig för en plats i kvartsfinal genom den första kvalskjutningen. Spanske skytten José Luis Guash var överlägset bäst i kvalet, Norin slutade på tredjeplats.

I kvartsfinalen vann Norin bekvämt över Luxemburgs Thomas Pickar. Samtidigt besegrade Monacos skytt Pierre Luchesi oväntat Guash och fick möta Norin i semifinalen.

Alexander Norin är, trots sin ungdom, en välmeriterad spelare och har mänder av SM-pokaler och andra troféer. EM-guldet slår dem allihop.
- Ja, lätt - här deltar ju de bästa spelarna från alla länder.

Imorgon spelar hela det svenska juniorlandslaget kvartsfinal mor Frankrike2.
- Det känns riktigt bra. Som att segern i skytte peppade upp hela laget.

Norin tror att Sverige kan slå spanjorerna - om det skulle bli tillfälle till revansch. I gruppspelet förlorade Sverige mötet mot Spanien med 0-13.
- De fick det för billigt. Hade vi gjort fler än hälften av våra klot i varje runda hade det sett mycket jämare ut, säger Norin.

Det italienska laget har Norin knappt sett spela under helgen - och inte heller de båda franska. Men man ju vet om att de är bra och att man själv måste vara på topp för att slå dem, säger Norin.
Något firande av EM-guldet blev det inte på lördagskvällen. Man beslöt att istället göra det imorgon. Förhoppningsvis finns det ytterligare ett EM-guld att fira då.
 

Publicerad: 2010-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se