Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska EM-resultatet: ett guld och ett brons

Det svenska juniorlandslaget - och alla som håller på det - har all anledning att känna sig nöjda med vad det har presterat under EM i Frankrike. Alexander Norin blev guldmedaljör i precisionsskytte och hela laget tog brons i huvudtävlingen.

Ett EM-brons är verkligen ingenting att skämmas över. Tvärtom. Bara Spanien och det ena av Frankrikes båda lag kom före svenskarna. Som var oerhört nära att slå ut båda de franska lagen. I semifinalen hade Sverige ledningen med 6-1 men lyckades inte riktigt knyta ihop säcken. Minsta tänkbara förlust, 12-13, blev slutresultatet.

I kvartsfinalen besegrade Sverige det andra franska laget.

Spanien, som vann sin semi med 13-0, följde upp och vann finalen över det franska lag som slog ut Sverige. Innan dess staplade svenskarna segrar mot Österrike, Schweiz, Israel och Tyskland på varandra. Det var bara mot Spanien, under gruppspelet, svenskarna gick bet.

Spanien vann sedan hela EM - Fernandez Valor, Gomez Guerrero, Higinio Romero och Luis Guash - besgerade Frankrike 1 med 13-6 i finalen och Italien med hela 13-0 i semifinalen.

Att Sverige placerar sig på prispallen och före nationer som Belgien, Holland, Monaco och Tyskland är sannerligen inte illa och Lindomespelarna Nanna Boström, Niklas Carlén, Daniel Eriksson och Alexander Norin gör en insats som är väl värd att applåderas.

Danmark vann Nationernas Cup - de internationella mästerskapens b-turnering - och besegrade Tjeckien i finalen.

Bilder från EM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-08-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se