Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets bästa trippellag koras idag

Idag avgörs det vilket trippellag som är Boulesveriges bästa 2010. Under året som gått har de svenska trippellagen samlat poäng vid landets största tävlingar. Favoriter till slutsegern är Coccinelles Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson.

Sexton lag kvalificerade sig till slutspel. Av dessa sexton har sju valt att avstå finalspelet. Fjorton tripplar kom till start på lördagen och på söndagen är åtta kvar i spel. Dessa åtta ska bli fyra, som gör upp om slutsegern i ett poolspel.

Segrande lag får representera Sverige i en internationell tävling i Frankrike eller annan lockande nation. Tvåorna får också representera Sverige men nöja sig med att åka till något av våra grannländer när de gör det.

Lindomelaget med Håkan Berg, Anders Larsson och Alexander Norin slog favoriterna från Coccinelle under gårdagen och gick vidare till söndagens spel med tre raka segrar. I detta nu möter de Coccinelle på nytt, efter att ha besegrat Istanboule med 13-0 på morgonen.

Tre raka segrar hade också Halmstads Andersson, Löf och Wiede på lördagen. De fick emellertd stryk i söndagens morgonmatch av helsingborgarna från Kärnan. Å andra sidan besegrade de därefter Marcus Enbom, Markel Sjöström och Harko Verhagen med 13-0.
Vädret är alldeles strålande. Solen lyser över banorna utanför Skövdes boulehall och de flesta ser ut att njuta av dagen.

I det avslutande poolspelet bör man se Coccinelle, Lindome och Halmstad. Vilket det fjärde laget blir är svårare att sia om. Sibiriens Robin Johansson tillsammans med Jesper Skult och Anders Csapó är ett alternativ. Det andra Lindomelaget - Niklas Carlén, Stefan Giza och Rickard Jacobsson - ett annat.

Alla de kvarvarande lagen är egentligen tillräckligt bra för att knipa en av de fyra platserna och dagens strider kan bli både hårda och spännande.

Publicerad: 2010-09-05

Senast uppdaterad: 2010-09-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se