Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Skult, Csapó och Johansson vinner Bouletouren

Anders Csapó, Skatås BK, Robin Johansson, Sibirien CP och Jesper Skult, Boulero, vinner Bouletouren. Finalen mot Lindomes Håkan Berg, Anders Larsson och Alexander Norin blev den jämnast tänkbara, 13-12.

I den näst sista rundan låg Lindome under med 10-11. Anders Larsson stod med sista klotet på hand och var så när att skjuta en doublé och stanna för vinst. Han fick dock bara bort ena motståndarkulan och stannade. Två poäng.

Sedan Csapó lagt ett klot för långt och Skult missat ett skott i sista vändan såg Lindomesegern säker ut. Men två dutträffar från Norin och en bom från Berg gjorde slutet betydligt mer öppet. När Berg lade sista klotet en smula för långt och dessutom flyttade lillen några centimeter var vägen istället öppen för det klubbmixade laget. Johansson hade två klot kvar, lade in det första  och säkrade därmed segern.

Lindomespelarna lyckades hitta nya krafter efter finalförlusten - lagets enda förlust under finalhelgen - och vann matchen om andrapriset (också utlandsrepresentation, men i något av våra grannländer) mot klubbkamraterna Niklas Carlén, Stefan Giza och Rickard Jacobsson.

Publicerad: 2010-09-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se