Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets spelare och övriga stipendiater till Prins Bertils minne utsedda

Idag, måndag, hölls den årliga turneringen Prins Bertil Memorial, där stadsbudskårens medlemmar spelar tillsammans med erfarna och meriterade boulespelare. Huvudsaken är dock att dela ut stipendierna till årets spelare, årets junior och den som gjort en stor insats för svensk boule. Det sistnämnda priset fick sorgligt nog delas ut postumt.

Christer Egonsson skulle ha mottagit utmärkelsen för att ha gjort en stor insats för svensk boule. Eftersom Christer gick bort bara två dagar innan det att stipendierna delades ut fick han mottaga det postumt. Christer Egonsson har varit drivande både inom föreningen Boule von Platen och i det Östsvenska Bouleförbundet. De senaste åren har också suttit i Svenska Bouleförbundets valberedning. Läs mer om Christer här intill.

Årets junior fanns inte heller på plats i Prins Bertils Boulehall för att ta emot sitt stipendium från Stadsbudskåren. I hans fall var orsakerna betydligt mindre dramatiska och nedslående.

"Jag är ledsen att jag inte kan komma till stockholm på måndag för att ta emot stipendiet, men jag har missat en hel del skola redan. Jag vill ändå säga att jag är mycket glad och stolt över att ha fått stipendiet, det är för mej den finaste utmärkelse man kan få inom boule i Sverige. För mej har detta varit det mest framgångsrika bouleåret hittills och det känns härligt att avsluta mitt sista år som junior med EM-guld och EM-brons", meddelade Alexander Norin i en skriftlig hälsning.

Hans insatser vid årets Junior-EM lyfts fram också i motiveringen:
"Årets junior slog igenom för åtta år sedan då han tog sitt första SM-guld inom juniorklasserna. Det guldet har följts av många fler, senast vid årets SM då blev det guld i hans paradgren, precisionsskytte. Trots sin ringa ålder så är redan ett stort namn inom den öppna klassen. Han har redan spelat två SM-finaler i öppen trippel och vid årets SM så blev det tre medaljer i öppna klassen. Unikt!

Den internationella karriären startade redan som 13-åring vid NM för juniorer i Norge 2006. Under de senaste åren har han blivit ett aktat namn ute i boulevärlden och han har bland annat vunnit ett brons vid JVM i precisionsskytte. Så det kom inte som någon överraskning att det blev succé vid årets Europamästerskap för juniorer. Guld i precisionsskytte och brons i trippel. En historisk framgång då ingen svensk tidigare tagit två medaljer vid ett internationellt mästerskap!

I år tar Sveriges mest framgångsrika juniorkarriär slut, men det är med stor spänning som vi följer fortsättningen i den öppna klassen. Årets junior är Alexander Norin."

På plats fanns däremot årets spelare:
"Han har spelat boule på en väldigt hög nivå längre än de flesta svenska boulespelare. De senaste åren har innefattat stora framgångar i den öppna klassen och på meritlistan finns bland annat SM-silver i den öppna trippeln vid SM i Eskilstuna. Han har också spelat avgörande roller för sina dåvarande klubbar Lindome och La Boule d’Or vid deras segrar i Elitserien respektive Svenska Cupen.

Men de öppna spelarna kan numera andas ut, däremot så får alla veteraner i V55-klassen se upp. Förra årets debut i veteranklassen innebar en smygstart med två SM-guld. Efter detta första träningsår i veteranklassen har han i år växt ut till en gigant. Vid SM i Falun blev det historiska 4 guld. Till detta kan läggas till att han burit fram sina lag till vinst vid Nordiska Mästerskapen samt till överlägsen ledning i Veteranelitserien.

Dessutom har han definitivt tagit död på myten att det inte finns skyttar på hög nivå inom veteranklassen. Årets spelare är Simon Cohen."


I den tävling som, tillsammans med mat och dryck, skapar en trevlig inramning åt stipendiutdelningen fick Cohen dock se sig slagen. Årets upplaga av Prins Bertil Memorial vanns av Magnus Härenstam i par med Albin Plantin.

Publicerad: 2010-09-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se