Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sibirien vinner i stort sett allt 2010

Albin Plantin kunde, precis som hans klubbkamrater hoppades, fira sin födelsedag med elitserieseger. Trots att en dag och tre möten återstod att spela var stockholmsklubbens ledning ointaglig. Klubben tappade bara två poäng när de vann det allsvenska ligaguldet för andra året i rad.

Stockholmarna i Sibirien CP vinner elitserien för andra året i rad. Det här året har klubben också vunnit Svenska Cupen och STHLM Boule Festival. De har fortfarande goda chanser att ta sig till final i Europacupen och tre av deras spelare åker om några veckor för att spela VM i Turkiet.
Ingen annan klubb är i närheten av att slå Sibirien på fingrarna 2010.

Fram till det absolut sista mötet i årets seriespel hade Sibirien vunnit samtliga. Då stod Lindome BK för motståndet och lyckades besgera de oomstridliga mästarna. Att sibirianernas motivationsnivå vid det laget inte var den allra högsta är kanske inte alldeles konstigt. Två av klubbens spelare hade då redan lämnat Göteborg för att ta sig tillbaka hem till Stockholm.

Trots den sista vinsten över seriemästarna får Lindome BK nöja sig med en tredjeplats - Halmstad Petank knep andraplatsen.
Åstorp och stockholmarna i Maria BK måste spela en kvalomgång där det avgörs om de får spela kvar i elitserien eller blir nedflyttade till division 1.

Från de båda ettorna kommer segrarna Coccinelle PC, Malmö, och Boulero, Stockholm, upp till elitserien nästa år.

I veteranelitserien lyckades helsingborgsklubben BK Kärnan behålla sitt försprång och tog hem ligaguldet framför Quatre Boule, Malmö. I veteranklassen är Kärnan i år nästan lika överlägsna som Sibirien i den öppna klassen. NM-guld och fem SM-guld talar sitt tydliga språk.


Många drog en lättnadens suck när Björn Jorhede, som skadades i den obehagliga olyckan under seriespelets första dag i Göteborg, på söndagen besökte banorna. Visserligen promenerande med hjälp av en krycka, men vid gott mod och i övrigt återställd. Det som ambulansförarna först trodde var en öppen fraktur visade sig vara ett djupt sår, som blottade Jorhedes hälsena, men som inte behövde någon annan åtgärd än att sys ihop.

Som en följd av den otäcka olyckan är läget i division 2 västra fortfarande dramatiskt. Det är visserligen klart att Lindomes andralag vinner serien, men det får inte flyttas upp eftersom klubben redan är representerad i serierna ovanför. Landvetter har två möten kvar att spela. Ett av dem mot Gothenburg Boule Bangers. Båda klubbarna har chans att ta andraplatsen och bli uppflyttade.
Landvetter möter Bangers på tisdagskvällen och Skatås på torsdagskvällen. Först då är årets seriespel klart för kvalomgångar.


Nästa år görs serierna om, enligt tidigare publicerad information.

Se tabellerna här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Publicerad: 2010-09-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se