Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Luleå nya boule- och extremsporthall invigd

Inte bara Göteborg har blivit med ny och stilig boulehall. Också i Luleå har en ny hall invigts under september månad. Matz Rosenberg, som själv ligger bakom projekteringen av hallen, rapporterar därifrån och tvekar inte att kalla Luleå boulehall för landets finaste.

Kommunalrådet Karl Petersen invigningstalade, under överinseende av
fritidchefen Helen Viklund-Wårell, klippte band och la första kulan tillsammans med Distriktsordförande Mats Hult.


Invigningen var mycket välbesökt av intresserade i alla åldrar som fick se boulematcher mellan elitserielagen Luleå Hockey och LF-Basket, Notvikens fotbollstjejer och Hökens baskettjejer.


Varje kändislag hade en instruktör och coach från bouleklubben, vem av dom i bild som inte är basketspelare kan man kanske ana.

Besökarna fick även prova på boulespel och anmälningslistorna till nybörjarkurserna blev fulltecknade.

Byggnaden utgör kärnan i en fantastisk allaktivitetspark som färdigställs våren 2011.  Hallen inrymmer Boulehall med 10 st fullstora banor, servicedel och en Extremsporthall.


I projektet har man hela tiden utgått från det behov som krävs för träning och tävling samt för den sociala samvaron.

Servicedelen som ligger mellan Boulehallen och Extremsporthallen finns Café för 90 gäster vid små bord eller 140 gäster när vi dukar långbord.


Köket är välutrustat för att servera mat och fika vid tävling och träning.
Tävlingsexpedition finns i anslutning till Boulehallen. På övre plan är klubbrum med stora fönster mot Boulehallen samt kontor, vilrum, dusch, omklädning och ett fullt utrustat konferensrum. Personalrum finns i båda planen. Byggnaden är handikappanpassad enligt alla normer.

IT-teknik kommer att användas föra att visa spelschema, resultat och reklam från sponsorer på TV-monitorer i hallen, café och i klubbrum. Luleå Bouleklubb kommer att svara för drift och skötsel av utrymmen som hör till bouledelen, café och allmänna utrymmen samt delar av ytterområdet. Medlemmarna har en vecka per år att vara dag eller kvällsvärd och sköter då om kök och café.

I direkt anslutning till Boulehallen är 20st fullstora banor klara och har används för tävlingar och träning hela sommaren 2010.

Luleå Bouleklubb hälsar alla boulespelare hjärtligt välkommen till oss
och till Sveriges finaste Boulehall på Örnäset i Luleå.

Publicerad: 2010-09-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se