Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Slut på öppna VM

Årets VM är det sista som spelas i öppen klass. Nästa år spelas VM för damer (i Vietnam) och året därefter VM för herrar (i Frankrike). Det beslutade FIPJP:s kongress idag.

Sveriges Hasse Hagberg pläderade för att låta den öppna klassen vara kvar. En av sportens stora styrkor och en hel del av dess charm ligger i att alla kan spela tillsammans, att den är för alla, menar han.

Hans argument bet dock inte på delegaterna - trots att argumenten från herrförespråkarna var ganska klena. "Ska det finnas ett VM för damer ska det finnas ett för herrar" och "så gör man i alla andra stora sporter" var i princip de enda som hördes.

Bara 14 röster höjdes för att bevara den öppna klassen (Österrike, Skottland, Taiwan, Estland, Ungern, Indien, Japan, Libyen, Madagaskar, Polen, Slovenien, Sverige, Tjeckien och ytterligare något land. Värt att notera är att varken Danmark eller Finland vill behålla den öppna klassen). Fem ombud röstade blankt och resterande 30 för att införa herrklassen.

Publicerad: 2010-10-07

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se