Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lite tung första VM-dag för Sverige

Att Sverige inte tog sig vidare i skytte-VM må vara hänt. Men när det öppna landslaget förlorar två tämligen jämna matcher mot ett motstånd som varit betydligt tuffare än många andra nationers känns det lite förargligt.

Turkiet spelade riktigt bra i den första matchen. Samtidigt hade Sverige inte riktigt kommit igång ännu. Att det blev en förlust där är inte så mycket att säga om.

Mot Tjeckien i match nummer två spelade Sverige riktigt bra - precis som de gjorde i slutet av Turkietmatchen. Segern kändes komfortabel och gav mersmak.

Att i det läget få möta Tyskland är ingen drömlottning. Men Sverige tog kommandot i matchen - trots att den tyske läggaren, Sascha, fick in i stort sett varenda klot. Rickard Nilsson spelade föredömligt för Sverige och hade så gjort ända sedan han klev in på banan i svenskt underläge mot Turkiet.

Men vid ställningen 10-5 tappade Sverige en fyra. Rickard hade börjat missa en del klot, Björn Ivarsson satte lite för få skott och Björn Folke Johansson lade bra - men inte lika bra som tyske Sascha.
- De pressade oss mer än vad vi pressade dem. Vi var tvungna att skjuta bort båda läggarens klot hela tiden, som förbundskapten Anders Larsson sade efter matchen.

När England samtidigt har tre raka segrar - mot Polen, Slovakien och Canada - och Wales två, efter att ha mött Australien, Nya Zeeland och Canada, går det inte att komma ifrån att det känns lite orättvist.
- Att vi spelar på samma nivå som Finland och Japan, respektive Polen och Luxemburg, på banorna intill oss känns lite konstigt, som Anders Larsson sade.

Belgiens Michel van Campenhout berättade att de haft en mycket behaglig resa under vilken Benin stod för det tuffaste motståndet, Slovakien och Nya Zeeland för det övriga.

Malaysia, Belgien, Monaco, Italien, Portugal och England är de lag som nu har tre vinster.
Sverige har alltså en vinst och två förluster och behöver vinna båda de återstående matcherna i det schweiziska kvalspelet. I den första, start halv nio - turkisk tid, möter vi Israel.
- Det är en match vi ska vinna. De är sämre än Tyskland och Turkiet, säger Anders Larsson.

Och det svenska spelet är inte dåligt. Det känns som att vi borde ha mer än en vinst nu.
Och som att vi borde skaffa oss ytterligare ett par imorgon.

Publicerad: 2010-10-08

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se