Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svensk förlust i första matchen

Sverige förlorade mot ett mycket välspelande hemmalag i VM:S första match. Turkiet hade ett rejält publikstöd och lyckades få in gott om klot på den svårlagda banan. Sverige spelade upp sig betydligt under matchen och mot slutet såg det riktigt bra ut.

Björn Ivarsson fick inte till skotten i matchens inledning. Han gick då som mittspelare. Björn Folke Johansson hade också problem med att hitta läggen. Samtidigt missade turkarna knappt ett klot. Turkiet fick ett rejält övertag.

Anders Larsson valde sedan att byta ut skytten Albin Plantin - trots att Plantin varit den som fått flest klot på rätt plats i den svenska trion. Det visade sig vara ett helt riktigt byte. Ivarsson tog skyttepositionen och Rickard Nilsson kom in på mitten. Och nu spelade svenskarna upp sig rejält. Ivarsson hittade tillbaka till träffarna och Nilsson spelade med stor självklarhet. Samtidigt började Turkiet känna av baksidan med det massiva publikstördet och uppmärksamheten - pressen. Plötsligt svajade deras spel lite.

Sedan tidssignalen gått stod det klart att SVerige behövde ta fem poäng på två vändor för att komma lika med turkarna. Det lyckades inte laget med. Men det ser lovande ut för det fortsatta spelet.

När Sverige nu möter Tjeckien ställer svenskarna upp som de avslutade mot Turkiet.

Frankrike åkte på stryk av Schweiz. Tyskland tappadesin ledning med 6-0 över Thailand och förlorade med 6-13.

Publicerad: 2010-10-08

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se