Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

I väntan på avgörandet

Den tredje matchen mot Tyskland i detta VM kommer troligen att avgöra Sveriges fortsatta öde. Om Tyskland inte skulle slå Frankrike som snabbt tagit ledningen med 5-0. Det vore väl själva den om vi skulle få stryk av Tyskland tre gånger i följd?

- Vi spelar en avgörande match om en plats i åttondel och möter Tyskland. Jag har svårt att se det som ett problem, säger svenske förbundskaptenen Anders Larsson.
Och menar att Sverige borde vinna. Det enda som talar emot det är at Tyskland redan slagit det svenska landslaget under det här mästerskapet. Två gånger dessutom. Och den sista med 13-2.

Ändå kommer Larsson att starta med samma trea som han startade med sist - Johansson/Nilsson/Ivarsson.
- Det hänger väldigt mycket på de första rundorna. Om de bara kommer in rätt i det kommer det att gå bra, säger Larsson.

Klaus Eschbach, den tyske förbundsmannen, berättade att han stått och tittat på svenskarna under uppvärminingen inför senaste mötet med Tyskland.
- De sköt carreau sûr place, carreau sür place... Och flyttade lillen medvetet till klot bakom. Spelade fantastiskt fint och felfritt.
Det spelet var borta när startsignalen hade gått. Lite besynnerligt. Det här laget borde ha förutsättningarna att gå in på banan och ha kul, spela avslappnat fast det är viktigt.

Vi får hoppas att de lyckas med det i den avgörande matchen som startar så snart matchen mellan Frankrike och Tyskland är färdigspelad.

Finland besegrade överlägset Danmark i första matchen och möter nu Monaco.

Malaysia fick stryk med 11-13 av Mauretanien som nu kommer att möta Canada.

Senegal har en stabil ledning över Turkiet.

Schweiz slår Elfenbenskusten, Tunisien slår Madagaskar.

Publicerad: 2010-10-09

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se