Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sibiriens VM-spelare laddar om

Redan imorgon möter Sibiriens VM-spelare, tillsammans med resten av klubblaget, nytt internationellt motstånd. Då spelas den andra omgången av Europacupen i Helsingfors. Stockholmarna ställs mot lag från Finland, Estland och Luxemburg.

Bara ett av lagen från den andra omgångens tre grupper går vidare till finalspelet i Nice, Frankrike, den 3-5 december. Där väntar de regerande mästarna DUC Nice på gruppsegrarna.

De svenska förutsättningarna är - trots de uteblivna framgångarna under VM - inte speciellt dåliga. Klubbarna från Finland och Luxemburg är gruppettor, medans det estländska och svenska laget slutade på andraplats i första omgångens gruppspel. Troligtvis blir det de mötena som avgörs i tredje och sista omgången.

I så fall är lördagen den på pappret tuffaste för sibirianerna. Vars VM-spelare säger sig vara redo för den kommande helgens utmaning.
- Ja, ja - det känns bra, säger Björn Johansson.
- Det är en helt annan grej än VM, det här. Det här är någonting nytt och en klubbtävling. I en klubbtävling gör man bara sig själv och sina klubbkamrater rättvisa eller inte, säger Björn Ivarsson.

Det är första gången Sibirien CP tagit sig till Europacupen och klubben har som mål att ta sig hela vägen till finalen i Nice.
- VM-spelarna har fått vila. De andra har fått träna, säger Johansson.
Utöver VM-spelarna, Ivarsson, Johansson och Albin Plantin, reser Filip Goldéus, Tove Naess och Jens Terestchenko samt Robin Johansson - om han inte är sjuk - till Finland för att spela.

Publicerad: 2010-10-15

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se