Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Damerna får ny förbundskapten

Markel Sjöström blir förbundskapten för damlandslaget från och med årsskiftet. Anders Larsson fortsätter som sportchef och förbundskapten för öppna klassen. Sjöström är det första nya kaptensnamnet han presenterar i nästa års landslagsorganisation. Nuvarande damkaptenen Håkan Berg stannar kvar i landslagsgruppen.

Markel Sjöström har funnits med i landslagsledningen även i år och nu gör sportchef Larsson alltså en rockad där han byter plats på honom och nuvarande damkaptenen Håkan Berg. Kaptensbytet får sägas vara väl förberett.

Berg fortsatte trots besvikelse
- Den här resan påbörjades egentligen redan förra året. Håkan Berg var besviken efter VM i Thailand och visste inte hur han ville göra framöver. Då kom vi fram till att han skulle fortsätta ett år till och att vi under tiden skulle försöka jobba in en annan person i gruppen, berättar Anders Larsson.

Landslagen redan vana vid Sjöströms sällskap
Markel Sjöström kom tidigt i år in i landslagsgruppen som en resurs och har följt med landslagen både vid stora tävlingar här i landet och vid utlandsresor.
- Så hans roll som förbundskapten har vuxit fram efterhand. Vi kom överens om att han tar över den rollen och att Håkan blir kvar i gruppen som en värdefull resurs för både dam-, herr- och U23-landslagen, säger Larsson som betonar att både Sjöström och Berg är värdefulla för landslagsgruppen.

En grupp - flera kaptener
Landslagsledningen kommer att fortsätta med samma organisation som i år, där samtliga ledare arbetar tillsammans som en grupp.
- Alla kommer att vara involverade i alla landslag på något sätt - genom läger, resor och dylikt. Men även om vi alla jobbar ihop är det viktigt för spelarna att veta vem som är FK för deras klass, menar sportchef Larsson.

Lovord för lugn och sunda idéer
Han har mycket gott att säga om den nye damkaptenen, som till vardags spelar för stockholmsklubben Boulesjevikerna.
- Markel är en lugn och sansad person som också tidigare haft ansvar för spelare inom lagidrott. Han har varit med länge inom boulen och har sunda idéer och tankar. Dessutom fick han goda vitsord av damspelarna som var med i Luxemburg och har själv sagt att han vill jobba med damlandslaget i första hand.

"Tullen" avgår i november
Ytterligare ett par nya förbundskaptener kommer att presenteras innan året tar slut. Juniorlandslagets förbundskapten Leif "Tullen" Rappner har aviserat att han avgår efter Motalanatten, som spelas i slutet av november, och någon måste fylla hans post.
Dessutom spelas det - till skillnad från i år - mästerskap i U23-klassen och Larsson vill se en förbundskapten med ansvar för både damer och herrar i denna ungdomsklass.

Publicerad: 2010-10-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se