Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Fler förbundskaptener

Nu är samtliga förbundskaptener för nästa år utsedda. Henri von Eggers Patron tar över som juniorkapten och Maths Lind kommer tillbaka som FK för U23-landslagen.

Sportchef Anders Larsson låter mycket nöjd med dessa nytillskott till nästa års landslagsgrupp.
– Det känns jättebra, det här, säger han.

Brinner för tränarrollen
Inte så konstigt kanske. När Leif ”Tullen” Rappner avgår som förbundskapten för juniorerna efter fem år krävs det förstås en synnerligen lämpad person för att fylla luckan han lämnar efter sig. Och Henri von Eggers Patron kan mycket väl vara en av de allra mest lämpade.
– Det är jätteroligt verkligen, att han vill vara med. Henri har varit engagerad som tränare både lokalt i BK Kärnan och varit med juniorerna på läger tillsammans med Tullen. Det säger en del om hans seriositet att han, sedan han fick frågan om det här uppdraget, har ringt till såväl Tullen som till Ingela Eriksson och Bengt Oskarsson för att stämma av innan han fattade sitt beslut.

Föryngrar landslagsledningen
- Han brinner verkligen för tränarrollen och juniorbiten, säger Anders Larsson.
Hans ungdom – Henri fyllde 25 i år – torde också kunna vara till nytta. En 25-åring borde ha goda förutsättningar att fungera som förebild för den juniorelit han ska träna och fostra.
– Visst är det så. Att hans medverkan föryngrar landslagsgruppen ser jag också som positivt, säger Larsson.
landslagsgruppen kan kanske också ha nytta av Henri von Eggers Patrons professionella kunskaper – ha är verksam som sjukgymnast i det civila.
– Det är ingen nackdel, kommenterar Larsson.


Glödande energiknippe gör comeback
Maths Lind (”Matte” kallad) gör comeback efter ett års bortavaro från rollen som förbundskapten. Förra året hade han hand om herrlandslaget i U23-klassen. Nu kommer han att ansvara för både herr- och damlandslaget på samma åldersnivå.
– Ja, nu blir det båda U23-landslagen, vilket innebär att Markel och jag kommer att bli mer involverade. Vem som sedan kommer att fungera som coach i olika tävlingssammanhang får vi se, säger sportchef Larsson.
Han är mycket nöjd även med återrekryteringen av Lind.
– Han är en optimal coach för U23:orna – han har en sådan glöd och en sådan energi i sitt agerande, säger Larsson.

Utöver Lind och von Eggers Patron består 2011 års landslagsgrupp av Markel Sjöström (FK Dam), sportchef Anders Larsson (FK Öppen klass) samt Håkan Berg och Anders Gerestrand. Dessa herrar kommer, enligt Larsson, att hålla ett första möte tillsammans över telefon inom den allra närmaste framtiden.

Publicerad: 2010-10-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se