Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bestämd världsmästare ger Sveriges juniorer nya kunskaper

Bruno Le Boursicaud gästar återigen Sverige och står i skrivande stund med några av landets bästa juniorer och instruerar i VM-skytte. Här får man tips och råd hur man ska stå och tänka på när man skjuter. Man kan tydligt se att Bruno har satt ribban högt i seriositet.

Han är väldigt mån om respekt och uppförande. Fem punkter om vad som är viktigast på banan står på en stor skylt:
1. Respektera motståndarna
2. Respektera sina medspelare
3. Respektera publiken
4. Respektera domarens beslut
5. Respektera sig själv

När skylten visades upp igår passade han också på att fråga ungdomarna om de sett VM-finalen mot Madagaskar. Det verkade som ungefär hälften sett den och då förklarade han sin syn på händelsen som blev till en het debatt här på hemsidan. Han hade hört att det väckt många känslor runt om i Sverige.
Han tyckte att motståndarna betedde sig osportsligt i ett par vändor innan han reagerar. Det verkade även finnas händelser flera år tillbaka som väckte Brunos känslor. Han säger också att domaren var överens med honom om den omtalade kulan och att Madagaskarspelarna själva inte pratade något om det efteråt. Man tackade med pussar och gratulationer som vanligt.

Den allvarliga och seriösa bouleträningen varvas med olika icke-bouleaktiviteter. Här är lägrets eldsjäl nummer ett, Annika Fjelkner, en klippa. En grupp ungdomar från olika delar av landet agerar tillsammans. Kombinationen disciplin och lek varvas och verkar vara en ypperlig mix. Till sin hjälp har man Birgitta Massimi som tolk, Nanna Boström, Niklas Carlen och vår avgående förbundskapten "Tullen".

När Annika får frågan om vad det är som driver henne att anordna och lägga sin tid på det här svarar hon att hon känner att hon vill ge tillbaka från den tid hon själv varit med om i sitt bouleliv. Hon kommer från klubben Rövarekulan som en gång i tiden hade många ungdomar och det har varit en viktig och stor del i livet.


Bruno själv säger om lägret:

- Nivån på ungdomarna är rent tekniskt och boulemässigt som Frankrikes nivå men det som skiljer är självförtroende.
Om man skulle översätta det ord Bruno vill använda så är det nog lite "jävlar anamma" som saknas, att man vid dåligt spelade kulor vänder och biter ihop istället för att grubbla.

Ungdomarna tycker själva om lägret och Bruno:

Cajsa (SÖR), Johan & Gustav (ÖDE):
- Bra att dom varierar övningarna men ändå att man kör till exempel läggövningar länge så man matar in det.
Daniel (LID) Adina (SÖR) Sebastian (LID):
- Han vet hur man spelar boule. Vi har lärt oss nya saker.
Emma (BVP) William (LID) Loo (CPC):
- Vi tycker att lägret ger oss erfarenhet eftersom vi får träna på att använda oss av nya tekniker.
Rebecka (BVP) Thor (CPC) Lars (ÖDE):
- Vi tycker han är bestämd men på ett positivt sätt. Han är en skön världslirare.
- Vi tycker lägret är bra planerat och man lär känna varandra.

Publicerad: 2010-11-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se