Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Skytte-SM för veteraner

Det blir SM i skytte också för veteranerna från och med nästa år. Det beslutade bouleförbundets styrelse vid sitt möte i helgen - helt enligt önskemål från Sangis AIF som motionerade om saken vid årets förbundsmöte. Samtidigt införs, efter förslag från tävlingskommittén, en kvalgräns.

Från och med SM i Uppsala 2011 tillkommer alltså klassen V55 i skyttegrenen. Samtidigt passar man på att införa en kvalgräns. Skyttar som inte fått 17 poäng eller mer vid kvalskjutningen i sitt distrikt får inte ställa upp i SM. Denna gräns gäller i samtliga klasser utom juniorklassen, där kvalgräns också i fortsättningen saknas.
- Det är för att höja kvaliteten på skyttet och göra det mer attraktivt för åskådarna, säger tävlingskommitténs ordförande Pontus Thuresson.

När Sangis motion om ett skytte-SM för veteraner behandlades vid årsmötet replikerade förbundsstyrelsen att den istället övervägde att helt ta bort skyttet från SM-programmet, eftersom grenen tar tid och inte minst stora resurser i anspråk. Med kvalgränsen hoppas styrelsen att antalet skyttar inte ska bli för stort, att schemat ska rulla på och att publiken ska finna grenen mer spännande.
- Att kvalgränsen är satt till just 17 poäng är lite av en chansning och gränsen kan komma att ändras till kommade mästerskap, säger Thuresson.
Det är bara den första kvalskjutningen i distriktet som räknas och det är där man måste passera kvalgränsen.
- Eventuella slutspelsskjutningar om DM-titlar har i det här sammanhanget ingen betydelse.
Den som är direktkvalificerad från föregående år behöver inte skjuta i kvalet och omfattas därmed inte av den nya gränsen.

Distriktens avgift för sina skyttar höjs också. 300 kronor per skytt kostar det distriktet att skicka dem till SM. Pengar som man får samla in via anmälningsavgifter till kvalet.
- Det täcker ungefär hälften av de kostnader förbundet har för SM-skyttet, säger Thuresson.
För juniorerna är det gratis.

Publicerad: 2010-12-02

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se