Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klubbmusik i Boulesverige

Precis som varje rockklubb av dignitet har varje bouleklubb av rang sin egen musik. Eller ja, kanske inte riktigt alla. I den bil där Lindome BK:s spelare färdas till elitseriesammandragen lyssnar man till exempel företrädelsevis på sportradion och P1. Men Boulesjevikerna, Coccinelle och Sibirien spelar högljutt sina favoriter som uppladdning. Vilken klubb skulle du helst åka och sjunga med?

Själv blev jag positivt överraskad av den genomgående höga kvaliteten på boulespelarnas musikval. Jag skulle inte ha något emot att färdas med någon av de nämnda föreningarnas favoritmusik i öronen. Tvingas jag välja skulle jag nog ändå hoppa in i Sibiriens bil.

Sibirien går ut hårt
Att, som Sibirien CP, inleda sin låtlista med Robyns Dancing on my own omedelbart följd av Run to the hills med Iron Maiden är en svårslagen öppning på en låtlista. Och även om sibirierna är svagare för hiphop än vad jag är har de valt några ovanligt goda företrädare för genren. Beastie Boys är sällan fel och Intergalactic är det verkligen inte. När man dessutom fullt medvetet plockar med Sir Mix-A-Lots breda bakar har man bevisat att man har viss distans till hiphoparnas manér. Fast lite för mycket av det goda blir det och den andra halvan av Sibiriens låtlista är inte alls lika skön som den första.

Många riktigt bra låtar finns i alla fall med. U2:s dragiga lyckopiller Beautiful day och Oh Lauras vackra Release me till exempel. Det är lätt att föreställa sig hur sibirierna dansar och sjunger allsång med KC & The Sunshine Band i Give it up. Fina artister som Springsteen och göteborgarna i Soundtrack of Our Lives finns representerade. Ett stort minus för Eagle-Eye Cherrys Save tonight vägs upp av genidraget att slänga in Greklands schlagerfestivalsföreträdare Sakis Rouvas.

80-talet dominerar hos Coccinelle
Coccinelles musikaliska lista rymmer mycket modern, men starkt 80-talsdoftande, discopop. Liksom en hel del musik som verkligen gjordes på 80-talet. Men här finns också en kaxig dam som Fergie från Black Eyed Peas.
Eftersom jag aldrig varit någon discokung har jag inte riktigt förstått mig på den synthbaserade dansmusiken. Av någon anledning associerar jag den med barnmusik – kanske helt enkelt för att jag gick på låg- och mellanstadiet under större delen av 80-talet och att den påminner om dåtidens tafatta discoförsök.
Samtidigt är det svårt att förneka att den är glad och därmed kanske kan fungera alldeles utmärkt som uppladdning inför tävling.

Dessbättre får också 80-talsrocken plats i Coccinelles musikaliska sfär. Tråkigt nog några väl sönderspelade låtar som aldrig tillhört mina favoriter – Hold the Line och Eye of the Tiger.  Men en låtlista som innehåller musik av Whitesnake kan aldrig få underkänt. Och det är alls inte det enda lyckade spåret. Här finns också Coldplay och Cobrastyle.
Att åter höra Europes Cherokee skänker överraskande uppiggande nostalgiska känslor. Även gamla stötar som Huey Lewis och Dr Alban piggar upp. Coccinelle har till och med dammat av Journeys gamla plattor och låtit rockgruppen få med två låtar från decennieskiftet 70/80. Mer modern rock blir det när Liquido får trycka fram sin Narcotic.

Bra blandat av Boulesjevikerna
Boulesjevikerna blandar världsmusik med svensk, reggae med rock och visa
Boulesjevikerna har ett större åldersspann mellan sina musikintresserade medlemmar. Vilket inte är alltför uppenbart när man lyssnar igenom deras utvalda låtar. De är reggaevänligare än jag och det är väl många baktakter i deras spellista.
Men har man valt ut den vackert växande Du och jag med Olle Ljungström är det mesta förlåtet. Ytterligare en spröd svensk är med i form av fine gamle John Holm.

Som glas med Fläskkvartetten och Nina Persson är också vacker och det blir riktigt bra drag emellanåt tack vare Mustasch, Teddybears, Jimi Hendrix och Mando Diao. Nationalteatern är heller aldrig fel och, som ni märker, är även Boulesjevikernas boulemusik synnerligen sympatisk. Att den avslutas med John McLaughlins La Danse du Bonheur gör den inte mindre angenäm.

Den så kallade världsmusiken är också flitigt representerad, bland annat genom mina favoriter Amadou & Mariam. I rättvisans namn ska också tilläggas att Boulesjevikerna ville haft med Little Axes utmärkta On the Beat Sound, men den finns inte tillgängliga via Spotify (samma dystra omständighet gäller Coccinelles önskesång Call on me med Eric Prydz).

Sibiriens låtlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Coccinelles låtlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Boulesjevikernas låtlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Halmstad Petanks låtlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Redaktörens låtlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Vill du ha med också din klubbmusik? Skicka ett mejl till redaktören med länk till låtlistan.

Publicerad: 2010-12-20

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se