Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bornholm vill visa upp sina boulebanor

Den danska ön Bornholm har 42 000 invånare. Och 140 boulebanor. Dessa banor - och ön i sin helhet - vill man nu visa upp för övriga skandinaver. Därför anordnas i maj stortävlingen Boule Bornholm.

Bouleklubbarna på Bornholm har slagit sig samman med öns turistbolag, Group Bornholm, för att arrangera dubbeltävlingen som äger rum den 6-7 maj.
Jacob Lund, på Group Bornholm, berättar att man siktar på 400-500 deltagare och att man i första hand inriktar sig på svenskar och danskar.
- Kanske att vi utökar upptagningområdet till nästkommande år, men vi vill få turneringen "opp og stå" först. Och nu är vi i första hand intresserade av språket - att alla ska förstå varandra.

Tävlingen kommer att spelas på flera av öns alla banor. Från arrangörshåll betonas hur vackert belägna många av dem är, vid havet och klipporna. Men turneringen är mer än så. Utöver spelet, där de inledande omgångarna spelas på fredag eftermiddag, bjuds det efter lördagens finaler på festmiddag med levande musik och dans.
- Vi ska inte spara på musiken. Det ska vara roligt och finnas möjlighet att dansa, säger Jacob Lund på Group Bornholm som har erfarenhet av att arrangera såväl musikfestivaler som sportevenemang.

Medverkan i tävlingen kostar mellan 1920 och 2280 kronor per person, men då ingår resa med färjan, två övernattningar och lördagskvällens festmåltid.
På söndagen får också den som så önskar resa runt på ön för att utforska den och/eller ta sig några nya matcher boule mot de lokala spelarna.

Till mer information och anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-12-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se