Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ivarsson slutar med boule

Efter årets VM i Turkiet meddelar Björn Ivarsson att han lägger kloten på hyllan. Istället för att spela boule tänker han bli världens bästa pappa åt Viggo, elva månader.

- Jag vill inte vara iväg så mycket helt enkelt. Och jag har ingen lust att spela alls om jag inte kan ge mig själv förutsättningar att bli bäst, säger Ivarsson.
Så nu lägger han av med boulen. Helt och hållet.
- Jag kan naturligtvis tänka mig att spela för att ha kul med kompisarna i Sibirien. Men inte att tävla. Det är väldigt få arrangemang som är värda att åka till om man inte gör det för att vinna. Nu när Mayon lagt ner finns nästan bara Varberg kvar. Fyrlingen också.

Beslutet fattade Björn Ivarsson när han efter VM skulle ladda om och sätta igång med vinterträningen.
- Det är inte värt det. Eftersom jag jobbar rätt mycket är det ren Viggotid jag byter bort.
Att byta jobb istället är inte aktuellt.
- Jobbet är rätt viktigt för ens livssituation och det är ett större kliv att byta bort ett jobb man är bra på och trivs med.
Det var ett ganska enkelt beslut att ta, berättar Björn.
- Jag har ingen lust att känna att jag spelade boule när Viggo var liten.
Samtidigt tillstår han att det känns konstigt att ha fattat det.
- Det är klart. Boulen är en stor del av min identitet. Plötsligt väljer jag bort något jag gjort större delen av min vakna tid. Samtidigt känns det befriande att slippa vara någon det ska kommenteras och tyckas om. Och att få lite oplanerade helger - det vet jag knappt hur det känns.

Förbundskapten Anders Larsson förstår men beklagar beslutet.
- Det är oerhört tråkigt för svensk boule att en så kompetent spelare varvar ner och skapar en lucka i landslaget som blir svår att fylla. Han är en av Sveriges absolut bästa skyttar genom tiderna och en bra förebild som betytt mycket för både individer och för landslaget.

Publicerad: 2010-12-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se