Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Inbjudan Svenska Cupen

Svenska Bouleförbundet har härmed nöjet att inbjuda samtliga klubbar till deltagande i Svenska Cupen öppen 2011. Svenska Cupen öppen är en inomhustävling för klubblag. Endast ett lag per klubb får delta. Svenska Cupen öppen består av ett antal grundomgångar som spelas samtidigt på tre spelplatser den 19-20 februari 2011 och ett antal finalomgångar som spelas 19-20 mars i Motala (BVP).

LADDA NER INBJUDAN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (pdf)


Tävlingen genomförs med direkt- och/eller gruppspel i både grund- och finalomgångar. Spelformen är anpassad till de internationella regler som gäller för Europacupen för klubblag.

Tävlingen lottas av SBF:s tävlingskommitté och omfattar både grund- som finalomgångar. Inför lottningen kommer seedning att förekomma. Seedningen utgår ifrån föregående års resultat i Svenska Cupen öppen samt aktuell seriespelsranking. Klubben som vann föregående års Svenska Cupen öppen seedas som nummer 1 och är direkt-kvalificerad till kvartsfinal. Övriga 7 platser i finalomgångarna rangordnas från plats 2 till 8. Den inbördes rangordningen mellan de olika spelplatserna fastställs när fördelningen av spelplatser är genomförd. Vid varje spelplats i grundomgångarna seedas lika många klubbar som antalet platser i finalomgångarna som spelplatsen disponerar.

För att kvalet ska genomföras på respektive spelplats krävs minst fyra deltagande klubbar.

 

I varje klubbmöte skall ett klubblag bestå av sex till åtta spelare där båda könen är representerade. Lag med sju eller åtta spelare måste innehålla minst två spelare av vardera kön. Laget formeras i en öppen trippel (Öt), en mixed trippel (Mxt), två öppna dubblar (Öd 1 och Öd 2) samt en mixed dubbel (Mxd).

Avdelning 1 Öt - Öt och Mxt - Mxt

Avdelning 2 Öd 1– Öd 1, Öd 2 – Öd 2 och Mxd – Mxd

(se vidare Tävlingsbestämmelser – Svenska Cupen).

 

Spelplatser (arrangörer) 19-20 februari 2011

Varberg (VAR), Motala (BVP), Stockholm (Stbf),

 

Finalomgångarna spelas i Motala (BVP) den 19-20 mars 2011. Den förening som vinner Svenska Cupen blir Sveriges representant i Europacupen. OBS första omgången i Europacupen spelas veckoslutet vecka 30 Uppsala i samband med årets Svenska Mästerskap.

 

Anmälan ska vara kansliet tillhanda senast den 31 januari 2011 samtidigt som anmälningsavgiften på 1000: - betalas in på SBF:s BG 5722-9825 eller 
PG 430 17 55-7. Vid anmälan ska ni ange Svenska Cupen öppen, klubbnamn och eventuella önskemål om spelplats.

TK kommer efter anmälningstidens utgång att fördela de anmälda klubbarna över spelplatserna, givetvis med geografiska hänsyn.

 

Med vänlig hälsning

SVENSKA BOULEFÖRBUNDET, Tävlingskommittén

Publicerad: 2010-12-29

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se