Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klart för årets första stora

Till helgen spelas årets första stora tävling. Fyrlingen i Borås har fått nationell status och bjuder i år på det starkaste startfältet hittills i tävlingens historia.

Herman Thorell från arrangörsklubben har allt under kontroll inför tävlingsstarten på lördag morgon. Det enda som återstår att göra är att bygga provisoriska läktare.
- Allt har flutit på så bra det kan göra och det enda vi inte kan påverka är serveringsbiten, säger han.
Upplägget är detsamma som förra året. Fyra spelare per lag, ett möte består av en trippel och två dubblar och startuppställningen i tripplarna måste skilja sig åt från möte till möte.
- Enda skillnaden är att anmälningsavgiften är 200 kronor i år - men det skulle den varit redan förra året. Det var bara det att jag glömde att ändra det i inbjudan och jag kunde inte med att höja avgiften i efterhand, berättar Herman Thorell.
Alla insatser går tillbaka i form av prispengar sedan avgifter för hyra av hall etcetera är betalda.

Sedan tävlingen 24-timmars i Höganäs lagt ner blir Fyrlingen årets första nationella tävling.
- Det är synd att 24-timmars är borta men när det är som det är ligger vi utan tvekan bra i tiden, säger Thorell.
Han förväntar sig att få se bra boule i Borås under helgen.
- Det är det starkaste startfältet vi har haft hittills, säger han och nämner särskilt Jonas Jacobsen.
- Han är ju anmäld för start i SWIO också och det vore bra för tävlingsboulen i stort om han kom igång och tävlade igen, säger Herman Thorell.

Jacobsen tävlar tillsammans med Freddie Tapper från Nobel och de båda V55-mästarna från Kärnan - Simon Cohen och Jonny Patron.
Coccinelles Joachim Andersson och Jessica Johansson får klara sig utan sin avstängde lagmedlem Rickard Nilsson och slår sig istället ihop med juniorlandslagets Niklas Carlén och Alexander Norin. Sibirierna Goldéus, Plantin och Terestchenko får hjälp av sportchefen i egen hög person och Halmstadtrippeln Andersson, Löf, Wiede tar med sig BK Strands Johan Skagerlund.
Bouletourens segrare Csapó, Johansson och Skult kommer tillsammans med Skatås Mattias Anesten och de erkänt skickliga damerna från Boo, Ekroth, Hamberg och Terestchenko, tar hjälp av Anne-Marie Carlsson.
Lindomes Bengtsson, Hugosson och Söder har med sig Kristian Ejvegård Eklund och en intressant stockholmskombo kommer i form av Robert Beijmo, Måns Daniel, Marcus Enbom och Niklas Marklund.
Det norska landslaget är bara ett av flera norska lag på plats och det lär behöva slåss för att behålla sin seedning - i samma grupp finns både Sitting Boules Abdi Aden, Köhalmi, Lind, Silfverberg samt Kärnans Müller, Olin, Olsson, Olsson.

Mycket spänning att vänta, alltså. Svensk Boule återkommer givetvis med rapporter och resultatuppdateringar ska ske löpande på arrangörsklubbens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-01-03

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se