Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad mot Stockholm i Fyrlingens final

Det skrällande hemmalaget med Caspersson, Gradin, Lindberg och Ryberg höll på att ta sig hela vägen till final, men sibirierna Csapó och Skult punkterade till sist den planen. I finalen möter de ett Halmstad med hjälp från BK Strand som sett ruggigt stabila ut så här långt i tävlingen.

Anesten, Csapó, Johansson och Skult vann trippeln över spelarna från Borås, som därmed behövde vinna båda dubblarna för att ta sig till final. Lindberg och Ryberg lyckades tämligen kvickt besegra Anesten och Johansson medan den avgörande dubbeln blev lång och jämn. Till slut lyckades Jesper Skult punktera matchen med ett raspskott och en klockarkalle.

I finalen ställs stockholmsspelarna och Skatås Anesten mot Halmstadtrippeln Andersson, Löf och Wiede som tillsammans med BK Strands Johan Skagerlund bara förlorat en enda match under helgen. I sin semifinal mot Beijmo, Daniel, Enbom och Marklund storspelade hela laget och det ser ruggigt stabilt ut.

Det visar sig emellertid att stabiliteten fattas i den inledande trippeln. Samtliga spelare i Halmstads lag svajar lite lätt, även om Jimmy Löf inte missar många skott. Efter några rundor byter man ut Johan Skagerlund mot Thomas Wiede, men Halmstad kommer aldrig riktigt in i matchen.
I stockholmslaget ser det bättre ut - även om inte heller det bjuder på samma fina spel som tidigare under dagen. Det märks att spelarna börjar bli trötta, vilket inte är speciellt märkligt med tanke på hur många matcher de redan gått den här helgen.

Ställningen i finalen uppdateras löpande på arrangörsklubbens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I B-finalen segrade tävlingens högst seedade lag - Andersson, Carlén, Johansson, Norin - över Sitting Boules Abdi Aden, Brohult, Köhalmi och Silfverberg, sedan de vunnit trippeln och den ena av de båda dubblarna. Även där blev det emellertid dramatiskt, eftersom Brohult och Köhalmi komfortabelt vann över Carlén och Norin. Den avgörande dubbeln blev mycket jämn men slutade med seger 13-11 för Andersson och Johansson.

Publicerad: 2011-01-09

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se