Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Halmstad/Strand vinner Fyrlingen

Ett synnerligen starkt lag från Halmstrand och BK Strand - bestående av Johan Skagerlund, Thomas Wiede, Jimmy Löf och Patrik Andersson - vinner årets första nationella tävling. I Fyrlingens final besegrade kvartetten Anders Csapó, Robin Johansson och Jesper Skult, Sibirien CP, tillsammans med Mattias Anesten, Skatås BK.

Att Halmstadslaget såg starkt och svårbesegrat ut var det ingen tvekan om. I semifinalen, liksom under hela helgen, hade dess medlemmar spelat oerhört stabilt.

Väl framme i finalen började trots allt tröttheten komma ikapp dem och i den inledande trippeln svajade alla lagets medlemmar lite lätt - möjligen med undantag av Jimmy Löf, vars stenhårda skott så gott som alltid satt där de skulle. Det Sibirienbaserade laget kunde därmed kassera in en seger, se till att Halmstad/Strand förlorade sin andra match under hela tävlingshelgen, att de själva inte förlorade någon enda trippel under helgen och ta hand om ledningen i finalen.

Men när det var dags för de båda uppföljande dubblarna hade det rödklädda laget redan hittat tillbaka till storformen. Andersson och Löf mötte Anesten och Johansson medan Skagerlund och Wiede tog sig an Csapó och Skult. I båda matcherna gick Halmstad upp i ledning. Och gav inte sina motståndare många vare sig chanser eller poäng. Trots att sibirierna gjorde omkring fyra välspelade klot per runda var de mer eller mindre chanslösa. Både läggspel och skytte fungerade snudd på felfritt i det Halmstadsbaserade laget. Först vann Skagerlund och Wiede över Csapó och Skult med 13-3 och strax därefter segrade Andersson och Löf med siffrorna 13-6.

Årets första stortävling är därmed avslutad och fick sina rättmätiga segrare i fyra spelare som - trots den ansenliga mängden matcher under helgen - bjöd på riktigt fint boulespel i finalen.
12 000 kronor var första pris.

Publicerad: 2011-01-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se