Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Hårda toner från Halmstad

Halmstad Petank kompletterar de tidigare listorna med musik från klubbar i Boulesverige - och får redaktören att överväga ett byte av den sibiriska liften mot en halländsk.

Halmstad inleder storvulet (väl storvulet för min smak) med sju minuter episk Iron Maiden (från Bruce Dickinsons sista studioalbum före återföreningen). Fortsätter i samma tradition men i mer modern tappning, signerad Sabaton, och det känns ytterst logiskt att nästa spår kommer från finska Nightwish, vars symfoniska hårdrock sticker ut tack vare den kvinnliga (och operaskolade) sångerskan Tarja Turunen.

Sedan kommer gott om hårdrocksklassiker – Livin’ on a Prayer, Smoke on the Water, Paradise City, I Love Rock’n’roll, The Final Countdown – men också klassiker från andra genrer med tydliga rockinslag som gemensam nämnare: Prodigys Firestarter, Robbie Williams Let Me Entertain You, Nationalteaterns Livet är en fest, Michael Jacksons Black or White, Teddybears Cobrastyle och Should I Stay or Should I Go med The Clash.

Den moderna och, i mina öron, rätt fåniga pop- och rapmetallen finns också med i form av The Offspring och Kid Rock. Svenska Takida står sig snäppet bättre. Och den mer progressiva och experimentella hårdrock som framförs av Dream Theater, med gitarristen John Petrucci i spetsen, är mer intressant.
Att Ugly Kid Joe och Live Wire finns med i artistgalleriet beror nog (förhoppningsvis) uteslutande på att grupperna som framför deras låtar i original – Metallica och AC/DC – inte går att lyssna till via Spotify.

Summa summarum är Halmstads lista ren och skär rock (med undantag av den i sammanhanget fullständigt obegripliga In the Heat of the Night med Star Pilots), mest hård sådan – i olika former. Somliga mycket och andra mindre njutbara. Men för den som, i likhet med mig, tycker att rocken är den främsta musikgenren och att det inte skadar om den är av hårdare slag kan det inte bli helt fel.

Men att låta den store Alice Cooper representeras av Poison är ett svårförlåtligt tjänstefel…

Till Halmstad Petanks låtlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Tidigare klubblistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-01-11

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se