');
Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dansk skalle var falsk skalle

Det bidde en skalle - men var bara en tumme. Den danska skalle som, enligt ryktet, ska ha delats ut under en SM-match i veteranklassen existerade aldrig i verkligheten, enligt vittnen till händelsen som skapade ryktet.

En veteranspelare anklagade en annan för att ha givit honom en dansk skalle under en match i V65-klassen vid förra årets SM i Falun. Ryktet om skallen spred sig som en löpeld och hamnade i så gott som alla dagstidningar. Men ryktet var aldrig någonting annat än just ett rykte, menar vittnen som spelade på banan intill den där skallen skulle ha utdelats.

- Två herrar började träta om vad man får och inte får göra under spel. De blev mer och mer högljudda och otrevliga mot varandra, berättar ett ögonvittne.
- Jag hade spelat färdigt min match och hörde att det var lite högljutt på banan bredvid. Det var protester om mätning och sedan vilka nedslag som skulle tas bort. Efter detta rusade den ene av spelaren upp i ansiktet på den andre och skrek att: "du skall fan inte vara på en boulebana", säger ett annat.
- Jag uppmärksammade då en av mätdomarna på situationen och hon hämtade domare Jan-Åke Gustafsson. Lugnt och bestämt fick han gubbarna att lugna ner sig. Så vitt jag kunde se förekom inget fysiskt våld mellan de båda spelarna, fortsätter vittne nummer ett.
- Domaren bevakade dessa två stridstuppar tills matchen var färdigspelad. Innan dess hade han varnat båda för att de skulle få lämna SM om de inte lugnade ner sig. Någon dansk skalle utdelades inte som jag såg, säger det andra vittnet.

Publicerad: 2011-01-17

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se