Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska landslaget vinner masterstävlingen

Sveriges landslag 1 - Björn Johansson, Jens Terestchenko och Albin Plantin - vinner SWIO Masters efter att i finalen ha besegrat det holländska landslaget. I semifinalen slog de ut Sveriges andra landslag.

Att båda de svenska landslagen tar sig till semifinal i masterstävlingen som inleder SWIO-helgen måste ses som ett fint kvitto på den svenska landslagsformen.
- Visst ska vi vara nöjda med det, säger förbundskapten Anders Larsson som samtidigt konstaterar att marginalerna är mycket små.
- Hade norska landslaget inte slagit arrangörslaget i gruppspelet hade det landslag som nu vann inte gått vidare i tävlingen. Men vi ska naturligtvis inte be om ursäkt för att världsmästaren blir besegrad av norrmän.

Nöjd med båda landslagen
Den svenska förbundskaptenen tycker att båda de svenska lagen spelade bra och nämner särskilt Björn Johanssons spel som utmärkt.
- Det var lite upp och ner, men överlag ett bra spel. Banorna i hallen blir mer och mer svårspelade också, ju mer spelarna trampar omkring på dem. Att slå Holland i finalen är starkt och det var många riktigt bra lag med i tävlingen.
Han bedömer landslagets chanser i morgondagens huvudtävling som goda.
- De blir ju inte sämre av att de har en seger i Masters i ryggen. Men det är en riktigt tuff tävling som startar imorgon. Från Höganäs går fyra lag till kvartsfinal och i den hallen spelar åtminstone tolv lag som har goda chanser att ta sig dit.

Lång kväll med lyckligt slut
Segrarlagets Albin Plantin är nöjd.
- Det kändes jävligt nice. Men det var en lång kväll. Vi startade klockan ett och var färdiga klockan tio.
Det egna spelet bedömer han som bra.
- Vi började jävligt risigt i första matchen men efter det spelade vi bra. Det var någon vända i semifinalen mot Patrik och dem som var riktigt dålig också, men annars funkade det riktigt bra.

Taktiken fungerade
- Vi spelade tajt och defensivt.
En medveten strategi.
- Ja, det får man säga. Vi lägger bra alla tre.
Speciellt nöjd är han med de båda segrarna över det holländska landslaget.
- Man märker också att arrangörslaget blir riktigt farliga när de hamnar rätt, så det gäller att störa dem genom att lira riktigt tajt och bra.

Helt övertygad om att segern i Masters enbart är av godo inför huvudtävlingen låter Plantin inte.
- Vi märkte förra året att man blir tröttare snabbare nästa dag. Vi får försöka lära av det - käka bra och sådär. Men samtidigt är en seger som du säger förstås en boost. Så det är både och.

Publicerad: 2011-02-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se