Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Titelförsvararna går som tåget

Samtidigt som det förstaseedade laget från Coccinelle – Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson – går som tåget i Höganäs tycks det ha gått grus i maskineriet för gårdagens det öppna svenska landslaget – Björn Johansson, Albin Plantin och Jens Terestchenko – som i går vann SWIO Masters.

Lag Joachim Andersson har haft en bekväm resa så här långt och är med sina tre gånger 13-0 redan klara gruppsegrare. Landslagskillarna – som spelar i Åstorp – fick däremot stryk med 13-5 i sin första match, där de mötte ungdomarna Viktor von Eggers Patron, William Silfverberg och Sebastian Hjortander. I den andra matchen – där de mötte Carina Jansson, Claes Jansson och K-G Rundberg – gick det något bättre, även om segersiffrorna 13-11 kan tolkas som att allt inte gick som på räls.

Nu skall vi kanske ändå inte dra alltför stora växlar på landslagets inledning. I gårdagens Master inledde de också med en förlust mot arrangörslaget, men stod ändå som slutsegrare när allt var klart. Å andra sidan är det – som Albin Plantin påpekade efter gårdagens seger – inte bara positivt att den segern med i bagaget inför dagens spel.

Bland de toppseedade lagen har så här långt såväl lag Morten Per Laursen som lag Patrik Andersson och lag Noel Kempeneers två klara segrar i gruppspelet och ser därmed ut att gå vidare utan större problem.

Lång dags färd i Höganäs?
Ett lag som fick bekänna färg redan i den första matchen är gårdagens segrare i V55 – det franska laget Gérard Prunieres – som efter visst besvär slog Ödenäsungdomarna Anton Oskarsson, Thomas Eriksson och Rickard Strandberg med 13-7. En match som inte bara var jämnare än vad siffrorna visar utan dessutom tog 1 timma och 45 minuter att spela.

Som en följd av denna sega match – och att fransmännen tog det riktigt lugnt i cafeterian – startade deras andra match en bra stund efter det att lag Joachim Andersson hade klarat av sina tre matcher i gruppspelet. Mycket tyder alltså på att det blir lång dags färd mot natt i Höganäshallen.

Publicerad: 2011-02-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se