Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nytt disciplinärende under uppsegling

Ett återkommande diskussionsämne vid söndagens SWIO-tävlingar i Helsingborg var den händelse under lördagen, då domaren blev fysiskt angripen av en spelare. Efter samtal med såväl domaren som spelaren, och några av de spelare som fanns i närheten, har bilden klarnat något.

Utan att på något sätt gå in på detaljer – eller föregripa den disciplinutredning som förväntas ske – kan vi konstatera att det råder enighet om att spelaren har angripit domaren på ett fysiskt sätt. Däremot tycks det råda delade meningar om detaljerna kring händelsen och vad som hände under den match som föregick händelsen.

Klart är dock att själva upprinnelsen till händelsen är oenighet om en mätningsprocedur i samband med denna match. Händelsen – då spelaren utövade våld mot domaren – inträffade dock efter matchen och utanför spelområdet.

Domaren vill inte uttala sig om själva händelsen. Han konstaterar bara att något sådant här förmodligen aldrig har inträffat tidigare i Sverige. För egen del har han i vart fall aldrig upplevt något liknande. Redan under lördagskvällen skrev han en rapport om händelsen och förväntar sig nu att förbundets disciplinnämnd behandlar ärendet snabbt.

Spelaren är mer intresserad av att gå in på detaljer om det som har hänt, men dessa kan vi av naturliga skäl inte förmedla. Det vore att föregripa en utredning, där båda parter skall ha möjlighet att ge sin beskrivning av händelsen och framföra sina åsikter om vad som är rätt och vad som är fel.

Spelaren deklarerar också att han har för avsikt att anmäla domaren till det internationella förbundet. Skälet är att domaren – enligt spelarens åsikt – i flera avseenden skall ha agerat på ett felaktigt sätt.

Med tanke på att vi nyss har haft ett uppmärksammat disciplinärende, och att förbundet just nu är inne i en turbulent period, reagerar många med bestörtning på lördagens händelse.

– Tråkigt för boulen att sådant här händer, vi har nog med problem ändå, var en av de vanligaste kommentarerna under söndagens finalspel.  

Publicerad: 2011-02-14

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se