Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Spännande när landets bästa damer gör upp

Förra helgen möttes Coccinelle och Halmstad i Svenska Cupens grundomgång, en match som vanns av Coccinelle. Kommande helg möts de båda klubbarna igen och den här gången handlar det om åttondelsfinal i Svenska Cupen Dam – en tävling med flera tänkbara finalister.

Att Coccinelle har landets skickligaste damspelare, Jessica Johansson, som ankare i sitt lag bidrar till ett favoritskap i den nämnda matchen och själv är Jessica optimistisk inför helgen som helhet. Förra året gick laget till final, men där blev det förlust mot Club Boule Bonbon.
– Vi har bra chans, vi mötte tuffa lag förra året och det gick bra.
– Det är lite annorlunda spel här, med mindre skytte. Man får tänka annorlunda.

Som lottningen ser ut kan det i och för sig bli samma lag i årets final, men det är knappast troligt. Inte minst med tanke på att Bonbon har tappat spelare och därför har ett, i vart fall på papperet, svagare lag i år. Coccinelle har förvisso ett starkt lag, men samtidigt finns det gott om starka motståndare. Vid en vinst i åttondelen kan det bli hemmalaget Lindome i kvarten och Kärnan i semi.

Att finalmotståndaren i så fall heter Boo SK förefaller troligt. I själva verket får Boo – med en rad landslagsdamer i laget – ses som klara favoriter till slutsegern. Och vägen till final ser ut att vara, om inte enkel, så i vart fall överkomlig.

I åttondelen står Skatås för motståndet och i kvarten blir det segraren mellan fjolårsvinnarna Bonbon och Kajutan. Med tanke på att Kajutan i grundomgången slog ut ett så starkt lag som Sibirien kan det bli detta lag som möter Boo. Vem som sedan kan tänkas bli motståndare i semi känns mera osäkert.

I den ena åttondelen, på denna halva, möts Pomme de Pin och Boulebangers och där säger ryktet att Pomme de Pin inte har med Victoria Gradin, vilket gör att Boulebangers – med Anna Theander och Tove Orrbeck – nog får ses som favoriter. I den andra åttondelen möts Kuling och Sundsvall i ett möte som inte bara känns ovisst utan också talar för att Boulebangers kan bli det lag som möter Boo i en semifinal.

En något vågad gissning är således att Boo och Coccinelle möts i söndagens final. Men samtidigt får vi inte glömma att Kärnan har ett starkt lag med comebackande landslagsspelaren Matilda Boström och Linda Bengtsson i laget. Det är dessutom två spelare som skjuter bra och därmed kan utmana Jessica Johansson i en eventuell semifinal.

Det ser alltså ut att vara en synnerligen intressant helg som väntar i Lindome och så här möts lagen i åttondelen:

Bonbon – Kajutan, Boo – Skatås, Pomme de Pin – Boulebangers, Kuling – Sundsvall, Lejonkulan – Kungsbacka, Boulesjevikerna – Kärnan, Lindome – Oppboga och Halmstad – Coccinelle.

Resultatsida Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-02-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se