Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boo ångar på

Favoritlaget Boo ångar verkligen på i damcupens pågående slutspel och ser så här långt tämligen svårslagna ut. Skatås, som var motståndare i åttondelen, avfärdades enkelt med 3-0 och i kvarten kunde inte heller fjolårsvinnarna Bonbon rubba dem. Även denna match vanns med klara 3-0, vilket innebär att Boo som första lag är klart för söndagens semifinal.

För det andra möjliga finallaget, Coccinelle, började dagen lite sämre. Efter 1-1 i dubblarna, mot Halmstad, blev det lite bättre ordning på spelet i trippeln som vanns med 13-7 och i de avslutande dubblarna avfärdade Elisabeth Larsson och Elna Nilsson halmstadsparet Carina Nilsson och Agneta Garpenskog med 13-1 och därmed var laget klart för kvarten, där Lindome står för motståndet. Lindome vann å sin sida sin åttondel, mot Oppboga, med säkra 13-10, 13-8 och 13-8.

Fjolårsvinnarna Bonbon vann också sin inledande åttondel med klara 3-0, men det var å andra sidan inte en seger som sa särskilt mycket om lagets styrka. Och i kvarten tog alltså årets cupäventyr slut.

Dagens fjärde vinst med 3-0 stod Sundsvall för, men Kuling stretade sannerligen emot ordentligt. En av dubblarna slutade 13-12 till Sundsvall och trippeln vanns till slut med 13-9, men det krävdes en av dagens längre matcher för att fixa den segern.

I kvarten får Sundsvall möta Pomme de Pin som i sin åttondel avfärdade Boulebangers med klara 3-1. Många trodde nog att landslagsparet Anna Theander och Tove Orrbeck skulle vinna sina två dubblar och medverka till en vinst i trippeln, men så blev inte fallet. I den första dubbeln – mot Annika Karlsson och Birgitta Thorell – blev det förlust med hela 13-5. När det andra dubbelparet samtidigt förlorade sin match med 13-4 var dagen förstörd för Boulebangers. För Pomme de Pins del krävdes det alltså endast en seger till och den ordnade Annika och Birgitta – efter förlust i trippeln – i en av de avslutande dubblarna.

Den mest spännande åttondelsmatchen spelades mellan Boulesjevikerna och Kärnan. En match som inleddes med två säkra segrar för Kärnan i de inledande dubblarna och en nästan lika säker seger för Boulesjevikerna i trippeln. Men sedan blev det både långdraget och spännande i de avslutande dubblarna. Två matcher som Boulesjevikerna vann med 13-12 och därmed ordnade en i vart fall liten skräll.

Publicerad: 2011-02-26

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se