Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Semifinalslagen är klara

Som väntat blev Boo och Coccinelle två av de lag som gick vidare till söndagens semifinaler i damcupen. De båda lagen kommer dock från olika halvor av startfältet och kan därför inte mötas förrän i en eventuell final. Övriga semifinallag är Sundsvall och Lejonkulan.

Boo vann enkelt sin kvartsfinal mot Bonbon. Med siffrorna 13-9, 13-0 och 13-2 visade de precis den klass alla har förväntat sig. De visar en målmedvetenhet och ett självförtroende som gör att de måste ses som favoriter till slutsegern, och detta oavsett vilket lag de får möta i finalen.

Coccinelle visar inte riktigt samma stabilitet, även om 13-11, 13-9 och 13-0 mot Lindome visar att laget är på gång. I och för sig såg det betydligt bättre ut i kvarten än det gjorde i åttondelen, mot Halmstad, men det finns ändå en märkbar skillnad på vilket intryck detta lag gör och det intryck som Boo gör.

Boo ställs i semi mot Sundsvall, som också har vunnit med 3-0 i såväl åttondel som kvart. I kvarten mötte laget Pomme de Pin, som inte hade mycket att sätta emot i de båda dubblarna – 13-3 och 13-1. I trippeln blev det lite jämnare på slutet då Pomme de Pin, efter ett rejält underläge, plockade en del poäng. Till slut stod dock Sundsvall som segrare med 13-8.

Coccinelle får i semi möta Lejonkulan, som i en rysarkvart slog Boulesjevikerna med 3- 2. Delresultaten i denna match var 2-13, 13-3, 13-6, 12-13 och 13-7. Utmärkande för Lejonkulan var under lördagen att de egentligen inte utmärkte sig förrän i kvarten. I åttondelen vann de säkert mot Kungsbacka med 3-1, men det skedde utan större åthävor och dessutom på banan längst bort i vänstra hörnet. Något som naturligtvis bidrog till att segern inte uppmärksammades på samma sätt som en del andra. Rent allmänt kan sägas att laget har stor nytta av sin ena skytt, Monica Eriksson, som inte missade många skott under lördagsmatcherna.

Publicerad: 2011-02-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se