Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Väntade finallag i damcupen

Det blev som väntat Boo och Coccinelle som gör upp om segern i damcupen. Men det blev inte lika lätta semifinalsegrar som väntat för något av lagen.

Boo inledde med två till synes enkla segrar i dubblarna – 13-2 och 13-6 – och det var nog inte många av oss åskådare som var beredda att sätta en slant på Sundsvall som segrare i trippeln. Men Sundsvallsspelarna var av en helt annan mening och tvålade till Boo med hela 13-5.

Trippelresultatet fick uppenbarligen Boospelarna att tända till ordentligt inför de avslutande dubbelmatcherna. Där körde de nämligen över sina motståndare fullständigt och inför den avslutande rundan stod det 12-0 i båda matcherna. Först till 13 kom paret Birgitta Ekroth och Jenny Hamberg och därmed var slutresultatet 3-1 klart.

I den andra semifinalen – mellan Lejonkulan och Coccinelle – var det på slutet aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå, men på vägen dit fanns det ändå en viss osäkerhet. I de inledande dubblarna delade lagen lika – Jessica Johansson och Carina Jansson vann sin match, mot Irma Gustavsson och Monica Eriksson, med 13-0 samtidigt som Lejonkuleparet Gitten och Malin Rosander vann sin match, över Elisabeth Larsson och Elna Nilsson, med 13-9.

I trippeln var det sedan aldrig någon tvekan om att Coccinelle skulle dra det längsta strået, vilket resultatet 13-2 också bekräftade. I de avslutande dubblarna tog Jessica Johansson och Carina Jansson genast kommandot och vann till slut enkelt med 13-0. Mera osäkert kändes det i den andra dubbeln, där Lejonkuleparet ledde med 11-7 när Coccinelle hade bärgat de tre segrar som behövdes för att vinna matchen med 3-2.

Känslan inför finalen är därmed fortfarande att Boo är det starkaste laget, men osvuret är alltid bäst. Det krävs dock en rejäl tändning från Coccinellespelarnas sida om resultatet skall bli något annat. Så här långt ser det alldeles för tamt ut för att kunna hota de hittills övertygande spelarna från Boo.

Publicerad: 2011-02-27

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se