Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för semifinal

Trots en riktig rysare på slutet i ena gruppen där Sibirien höll på att vända ett 2-0 underläge till vinst mot Coccinelle, en vändning som hade gett Boulesjevikerna en plats i söndagens spel, blev det de på förhand tippade favoriterna som tog sig till semifinal.

Sitting Boule och Lindome tog sig effektivt genom dagens gruppspel tills det var deras tur att mötas. Ett möte där som på papperet skulle kunna vara stentufft. Här imponerade dock Sitting Boule ordentligt när man körde över Lindome i dubblarna. 13-3, 13-6 och jag tror att de ledde även den sista som avbröts.

Trots att mötet inte var direkt avgörande på något sätt då båda lagen redan avancerat till morgondagens spel visade Sitting Boule vilken form man är i och att man är här för att slåss om ädlare medaljer än brons.

I semifinalen ställs Sitting Boule mot segrarna i damcupen, Coccinelle PC, som vann ett riktigt långt och spännande möte mot Sibirien på lördagskvällen. Coccinelle har ett oerhört spännande lag med några av sveriges bästa spelare och två riktigt duktiga juniorer, Thor och Tobias, som pressade Sibiriens Filip Goldeus och Björn "Folke" Johansson till 10-13 efter bra spel där man bland annat lyckades skjuta lillen på slutet och rädda matchen. Det bådar väldigt gott för en öppen och bra semifinal.

Sibirien möter Lindome i den andra, minst lika spännande, semifinalen. Det är kanske de två klubbar i Sverige som har de jämnaste och bredaste trupperna. Alla spelare i båda lagen är välmeriterade och jag är övertygad om att samtliga planerar att gå till final.

I morgon kommer jag presentera laguppställningarna då det fanns önskemål om det och jag kommer även försöka rapportera resultaten "live". I finalen kanske det till och med kan tänkas komma uppdateringar för varje klot.

Vi drar igång klockan nio.

Publicerad: 2011-03-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se