Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalklart i Svenska Cupen

Vi har en spännande helg framför oss där Sveriges bästa klubbar ska göra upp om vilka som får representera Sverige i Europacupen.

Sibirien Club Petanque vann förra året cupen och får idag ses som en av förhandsfavoriterna till slutsegern. Noterbart är att det förutom hemmalaget Boule von Platen, Motala, endast är klubbar som spelar i elitserien som har lyckats kvala sig till Finalen. Dessa båda klubbar möts i första omgångens gruppspel.

 

Förutom Sibirien CP och Boule von Platen finns även segrarna från damcupen i denna grupp, Coccinelle PC. Även de har stor chans att går långt i helgen trots, eller kanske tack vare, att de har två oerhört lovande juniorer med sig i laget. De möter stockholmslaget Boulesjevikerna.

 

I den andra gruppen möts Lindome och BK Strand där Lindome får hållas som favoriter och på banan intill spelar stockholmslagen Boulero och Sitting Boule mot varandra. En öppen grupp där alla kan gå vidare till söndagens spel men trots allt kanske Lindome och Sitting Boule får ses som favoriter.

 

Resultaten finns här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2011-03-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se