Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindome segrar i Svenska Cupen

Man ska aldrig ge upp i boule. Trots sämsta tänkbara förutsättningar inför de avslutande dubblarna med 0-2 emot sig och tre förlorade dubblar mot Sitting Boule på lördagskvällen lyckas Lindome vända mötet och ta hem slutsegern.

Individuella segrar är svåra men lagsegrar är svårare. Det Lindome gjorde den här helgen är definitivt en seger av det svårare slaget. 

Vägen till segern var långt ifrån enkel. Dagen började för Lindome med att man fick möta Sibirien som av många hållits som favoriter till titeln i år igen. Så blev det inte utan man lyckades vinna två av tre dubblar efter att ha hållit emot till 1-1 i tripplarna. Tripplar som precis lika gärna hade kunnat sluta 2-0 eller 0-2. 

Sitting Boule hade det enklare när man redan efter tripplarna hade 2-0 mot Coccinelle. Utan allt för stora svårigheter lyckas man sen också vinna en dubbel och mötet slutar 3-0. Trots att det självklart är tungt att förlora när man är så nära var Joachim Andersson i Coccinelle nöjd med lagets insatser. -Med det lag vi har var målet semifinal, vi nådde dit och det finns ingen anledning att vara missnöjd, säger han.


Coccinelle PC

 

Finalen blev sedan en riktigt spännande tillställning. Från att Sitting Boule leder med 2-0 tills att Håkan Berg sätter den avgörande carreaun för match är Lindomes misslyckade klot lätträknade. Man visar prov på stor samspelthet, stor vilja och framför allt stor skicklighet. Grattis Lindome!

Publicerad: 2011-03-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se