Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

England skräller i U23-EM

England besegrar Belgien med hela 13-7 i EM-kvalets inledande trippelmatch och kör därefter över Belgien med 13-4 i dubbeln. Tyskland slår Israel med 2-1. Sverige står över första omgången och kliver först efter lunch in i kvalspelet.

England visade redan under öppna VM i Turkiet i höstas att de inte längre ska räknas till blåbärsnationerna inom boulesporten. Och nu följer U23-herrarna alltså upp med att slå Belgien med klara siffrorna 13-7 i första kvalmatchen. Den efterföljande dubbeln tar inte lång tid för engelsmännen att avsluta med 13-4.
- Belgien kommer att komma sist, siar svenske förbundskaptenen Maths Lind och fortsätter:
- Det är fem bra lag som är här - det är helt klart.

Tyskland vann som väntat trippeln över Israel, dock inte med större siffror än 13-9. Israel vinner den därpå följande singeln, men tyskarna vinner dubbeln ganska komfortabelt med 13-5.
- Tyskarna spelade jättebra på sex meter, men är inte så duktiga på långt. Så vi har hittat akilleshälen där vi så småningom ska ta dem, säger Maths Lind.

Först efter lunch, cirka klockan 13.30, är det dags för det svenska landslaget att ta plats på banorna.
Förbundskapten Maths Lind beskriver dem som "hårda och jävligt rättvisa".
- Du måste lägga bra och skjuta hela vägen fram. Det är inga klot som plötsligt sticker iväg, utan att man begriper varför.
- Hallen är liten och påminner lite om den i Helsingborg, säger Lind.

Man får bytra en spelare under såväl trippelmatchen som dubbelmatchen. I det svenska landslaget har man tagit varandra i hand och kommit överens om att det inte är att spela lika många minuter som är det viktiga - man är där för att vinna. Ändå vill förbundskapten Lind att alla fyra svenska spelare ska vara med redan från början.
- Det är fyra väldigt duktiga spelare. Jag tänker starta med Ali Abdi Aden, Niklas Carlén och Måns Daniel i trippeln och tänker mig att följa upp med Oskar Augustsson i singeln medan Ali och Måns spelar dubbeln, berättar Maths Lind.
Sverige möter Israel till att börja med och ska därefter spela mot England innan första kvaldagen är över.

Publicerad: 2011-03-26

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se