Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

England slår Sverige

Det blir en svensk förlust mot England efter segern mot Israel. England vinner med 2-1 i matcher. Tyskland slår samtidigt Belgien.

Ali Abdi Aden och Måns Daniel drar snabbt ifrån engelsmännen i dubbelmatchen och tar ledningen med 8-0. England knappar in till ställningen 8-5, då tar svenskarna en femma och avgör matchen som inte blev särskilt långvarig.

Samtidigt har Oskar Augustsson det tufft mot Englands bäste spelare i singeln. Han ligger under med hela 2-9 men sliter för allt han är värd och kommer tillbaka. Vid ställningen 10-12 har Augustsson möjlighet att gå ut - även om det inte är lätt. En liten knuff på lillen med sista klotet ger honom en poäng. Och omgången efter avgör engelsmannen.

2-1 till England alltså.

Svenskarna har fortfarande finalplatsen i sina egna händer. Imorgon möter Sverige först Tyskland och därefter Belgien. Förbundskaptenen tror att matchen mot belgarna kommer att bli den enklaste av alla och borde sluta i svensk seger. Lyckas Sverige också slå Tyskland bör en finalplats vara vikt för de våra. Men även England kan stanna vid en förlust, så det kan bli en fråga om kvotskillnad.

- Tyskarna är inte bättre än någon annan här. England och Israel är lika bra. Det är fruktansvärt hårt, säger förbundskapten Maths Lind.
Något som illustreras av att Tyskland vann mötet mot England med bara en enda poäng.
- Killarna har skött sig oerhört bra. Det var lite darrigt i början av den andra trippelmatchen, men de kom tillbaka. Det känns bra inför imorgon, säger Lind, som tror på svensk seger över Tyskland i söndagens första möte.

Publicerad: 2011-03-26

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se