Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige - Israel: 2-1

Sverige vinner mötet mot Israel med 2-1 efter en lång kamp. Singelmatchen förlorade Sverige med minsta möjliga marginal, 12-13. Samtidigt besegrade Tyskland det engelska landslaget med 2-1.

Det blev en riktigt långdragen kamp mellan Sverige och Israel, som Sverige alltså gick segrande ur. Ali Abdi Aden och Måns Daniel vann dubbeln med 13-10.
Oskar Augustsson mötte den israeliske läggaren i singel och fick hela tiden vänta ut israelen, som tog god tid på sig mellan kloten. I den näst sista vändan har Oskar, som dittills spelat riktigt bra, två skott för match - men missar båda. Och i den allra sista rundan lyckas israelen skjuta bort Augustssons poängklot med sin sista kula, varpå Oskar behöver lägga in sin sista för att vinna matchen. Tråkigt nog blir Oskar, som inte haft några problem med läggspelet, kort och Israel vinner matchen med 13-12.
Men Sverige vinner mötet med 2-1 i matcher.

- Att vinna över Israel är riktigt bra. Det är som sagt fem bra lag som är här, säger förbundskapten Maths Lind.
- Vi spelar så taktiskt bra genom hela mötet att det är helt sjukt. Jag är riktigt glad, säger den nöjde kaptenen.

Samtidigt som Sverige slår Israel besegrar Tyskland England, men alls inte utan problem. Det blir 13-12 i den avgörande dubbeln och England är med i kampen om finalplatserna.
Det är också England som står på tur för det svenska laget och en seger där skulle innebära att Sverige tillsammans med Tyskland har ett försprång inför morgondagens möten.

Publicerad: 2011-03-26

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se