Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svensk trippelseger över Belgien

Sverige vinner trippelmatchen i det sista kvalmötet, mot Belgien. Samtidigt leder Israel sin trippelmatch mot England. Både svensk och israelisk seger i de avslutande mötena är nödvändiga för att Sverige ska kunna ta sig till final.

Sverige ställer, precis som tidigare, upp Ali Abdi Aden, Niklas Carlén och Måns Daniel i trippeln. Inledningsvis spelar de båda lagen ganska jämnt, men Sverige drar ifrån och vinner ganska komfortabelt med 13-7.
- Vi spelade bra utan att briljera, som förbundskapten Maths Lind uttrycker det.

Lind övervägde att sätta in Oskar Augustsson i trippellaget, eftersom han spelat så bra i den föregående singeln mot Tyskland. Men laget fattade gemensamt beslutet att istället spela i samma konstellationer som tidigare - så som man nu är vana vid att göra.

Också i dubbeln och singeln kommer Sverige med andra ord att ställa upp med samma spelare som tidigare.

Israel vinner sin trippelmatch mot England med 13-8. En israelisk seger i det mötet är nödvändig för att Sverige ska kunna ta sig vidare till final. Men israelerna får inte vinna samtliga tre matcher - då blir det Israel, och inte Sverige, som tar hand om den andra finalplatsen. Nu måste således Israel och England vinna varsin av de återstående matcherna samtidigt som Sverige slår Belgien.
I sådana fall är de svenska chanserna goda, eftersom Sverige har +11 i den inbördes kvoten medan både Israel och England än så länge ligger på minus.

Publicerad: 2011-03-27

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se