Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Joachim Andersson

Joachim ”Pimmen” Andersson har det senaste året varit suppleant i förbundsstyrelsen. Nu föreslås han av valberedningen som ordinarie ledamot.

Det Joachim helst arbetar med i styrelsen är ungdomsfrågorna. Han vill därför vara kvar i ungdomskommittén, där han har varit ledamot.
– Rekryteringen till sporten borde vara allas intresse. Det är något jag vill försöka ta tag i, säger han.

Föryngring och nytänkande
Rekryteringen är följaktligen något Joachim anser att förbundet måste satsa mer på, och då tänker han i första hand på att tävlandet måste bli intressant för fler.
– Får vi bättre arrangemang tycker fler att det är roligt att tävla. Tyvärr har det blivit mer kvantitet än kvalitet. Höjs kvaliteten kommer folket, säger han.
– Sporten behöver en föryngring och ett nytänkande, men då tänker jag inte i första hand på unga människor utan på personer som har ett ungt sinne och förmågan att tänka i nya banor.
– Lite har vi nog kört fast, men det är fler än vi i styrelsen som behöver ta tag i saker och ting. Det är upp till varje medlem att hjälpa till, för att vi ska kunna nå våra mål.

Få tillbaks förtroendet
En viktig utmaning för förbundsstyrelsen är, enligt Joachim, att få tillbaks medlemmarnas förtroende.
– Men samtidigt tycker jag att vi har fått en del kritik som kanske inte borde ha hamnat på förbundsstyrelsens bord, påpekar han.
En annan viktig utmaning, som Joachim framhåller, är det stundande Europamästerskapet i Göteborg.
– Det har varit stort fokus på detta mästerskap under mitt första år i styrelsen. Att arrangera EM är en utmaning om något och en jättechans för Svenska Bouleförbundet att synas.

Vände trenden
På frågan om han är nöjd med vad styrelsen har åstadkommit under det senaste året återkommer Joachim till ungdomsrekryteringen och påpekar att den negativa trenden, med ett minskande antal ungdomar i sporten, faktiskt har vänts.
– Inte med så många, men vi vände trenden, och nu väntar en uppföljning. Det kommer att ta tid, men vi är helt klart på rätt väg. Nya ungdomstävlingar har arrangerats och läger för juniorerna har genomförts, påpekar han.
– Förbundstävlingarna för juniorerna har varit lyckade, men även här kan det bli bättre. Vissa distrikt skickade till exempel inte några juniorer till Prins Bertils juniorcup – det måste vi ändra på.

Positiv kombination
Till bilden hör också att Joachim både är en av landets bästa spelare och suppleant i förbundsstyrelsen. En kombination som kan få många att höja på ögonbrynen, men som av andra ses som något positivt.
– På ett sätt kan detta vara positivt, styrelsen får en uppdaterad utsaga om hur en elitspelare uppfattar situationen på banorna och det kan vara positivt för tävlingsverksamheten.

Ett löjligt straff
Något som knappast går att undvika vid en intervju med Joachim Andersson är det disciplinärende hans spelpartner Rickard Nilsson har varit huvudperson i. Det har förvisso inget med hans engagemang i Svenska Bouleförbundets styrelse att göra, men berör honom ändå som person.
– Jag tycker att det blev ett löjligt straff och det vet Rickard om. Det bästa straffet var nog att han själv kom på att han hade gjort fel, svarar Joachim.

Publicerad: 2011-04-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se