Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bouletinget: EM i Göteborg

EM i Göteborg ägnades uppmärksamhet vid årets bouleting, där Ingela Eriksson presenterade det kommande internationella mästerskapet.

Ingela berättade att EM-presentationen tagits emot med ovationer vid det europeiska förbundets i Slovenien. Inte minst tack vare det faktum att arenan - Svenska Mässan i Göteborg - ligger vägg i vägg med spelarhotellet. Busstransporterna till och från spelplatsen är ofta det som föranleder mest missnöje vid dylika arrangemang.

Förra helgen hade CEP styrelsemöte i Italien och där fick SBF klartecken för programmet, resten av planeringen och att gå vidare med att skicka inbjudningar till övriga nationers förbund.
På torsdag eftermiddag kommer CEP att hålla kongress, vid vilken mästerskapet lottas. På fredag morgon klockan nio hålls öppningsceremonin och halv elva startar spelet som pågår till söndagen, då finalen spelas klockan 15.
EM:s egen hemsida kommer att göras tillgänglig efter helgen och där finns ytterligare information.

Att arrangera ett EM är kostsamt. Den budget Ingela Eriksson presenterade vid bouletinget var vad hon själv kallade "ett worst case scenario". I det kostar EM-arrangemanget Svenska Bouleförbundet lite drygt 800 000 kronor.
Eriksson svarade ja på den direkta frågan om förbundet klarar av att bära kostnaden i det scenariot.
Diskussionen kom att leda vidare till en omfattande ordväxling kring möjligheterna och problemen med att hitta sponsorer. Förbundsstyrelsen fick viss kritik för att inte ha satsat tillräckligt på att lyckas med det och uppmanades att omgående tillsätta en grupp som snabbt ser över möjligheterna.
- Om alla härinne lyckas ragga två företag som kan lägga femtusen kronor vardera har vi en halv miljon, konstaterade Anders Larsson.

 

Publicerad: 2011-04-16

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se