Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ny elitplan

Årets Bouleting inleddes med att sportchef Anders Larsson höll en kort presentation av den nya elitplanen.

Sportchef Anders Larsson fick inleda årets bouleting med att presentera elitplanen 2011-2013. Den förra treåriga elitplanen sträckte sig till och med 2010 och nu är det alltså en ny som gäller.

Elitplanen är både ett internt dokument, för planeringen och utvecklingen av landslagsboulen, och ett dokument som används gentemot Riksidrottsförbundet, RF. Den omfattar i första hand klasserna herr, dam och U23. Det fick någon av de närvarande veteranerna att känna sig diskriminerad. Anders Larsson förklarade att även spelare över 55 år är välkomna att delta i elitsatsningen, men då i klassen herr eller dam.

Elitplanens vision är att ett svenskt landslag under den kommande treårsperioden ska ta VM-guld i någon av de nämnda klasserna.
Syftet med planen är bland annat att utveckla och motivera spelare såväl som ledare. Det syftet ska man nå genom träningsmetodik, individuell träningsplanering, utbildning av ledare, samarbete med andra specialidrottsförbund och andra nationers bouleförbund.
Larsson berättade att ett samarbete med det tyska förbundet redan inletts.
- När jag började var vi minst lika bra som Tyskland, nu är de bättre än vi. Hur har de lyckats med det? Vad har de gjort? Vi måste inte uppfinna hjulet igen, vi kan se på andra som redan lyckats och lära av dem.

Anders Larsson har också fått information från Bowlingförbundet och fört intressanta diskussioner med curlingens Anette Norberg som ska fortsätta under det kommande arbetet.

Publicerad: 2011-04-16

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se