Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

SM i Skövde 2012

SM flyttar från och med 2012 till vecka 29. Och Skövde blir första stad att stå värd för de svenska mästerskapen vid den nya tidpunkten. Det berättade Club Bonbons representanter vid årets bouleting.

Skövde stod som värd för Svenska Mästerskapen 2001. Nu som då kommer spelplatsen att vara belägen uppe på berget Billingen, vid Billingehus. Där finns 15 000 kvadratmeter att utnyttja för att anlägga boulebanor.

Inne i Blå Hallen, där man vid 2001 års mästerskap kunde inta sina middagar, kommer man år 2012 att kunna se SM-finaler. Centercourten flyttas n i den 36 gånger 36 meter stora lokalen (se bilden).
- Där lägger vi åtta banor, där finns scen och restaurang - med vilken det blir lättare att sluta fördelaktiga avtal. Det blir också lättare att göra TV- eller webbsändningar och vi blir inte så väderberoende, berättar Bonbons Mattias Thorell.

Priser på boenden har redan förhandlats fram och från och med måndag kan sådant bokas via Bonbons kansli som har öppet vardagar mellan klockan 9 och 15, telefon: 0500-45 91 60.
Redan nu finns också lite information på den SM-blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som Skövde-SM kommer att använda fram till dess att de kan ta över den officiella SM-sajten efter årets värdstad Uppsala.

Bakgrunden till den nya tidpunkten för SM är att det europeiska förbundet, CEP, beslutat att kvalen till Europacupen alltid ska spelas vecka 30 och att SBF vill undvika fortsatta kollissioner mellan de båda viktiga tävlingarna.

Publicerad: 2011-04-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se