Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Patrik Andersson blir Nisse Warberg-stipendiat

Patrik Andersson, Halmstad Petank, fick under middagen efter årets bouleting ta emot Nisse Warbergs minnesstipendium. Göteborgsbon Patrik Andersson får stipendiet för sina insatser som tränare för damspelarna där. I sitt tacktal kunde han berätta att han faktiskt spelat tillsammans med Nisse Warberg.

Patrik Andersson är den ende stipendiat som spelat boule tillsammans med den ursprunglige förbundskassör efter vilken stipendiet är uppkallat. En av Patrik Anderssons partners i DM-trippeln blev, då han som ung, satsande spelare planerade att vinna den, sjuk i sista stund. Patrik Andersson och hans kvarvarande lagkamrat, Bill Jönsson, ringde upp Jan Sjölander för att höra om någon kunde hoppa in med kort varsel. Sjölander hittade Nisse Warberg.
"Är han bra då?", undrade de unga vinstbenägna spelarna och fick svaret: "Han är en fighter".

Det visade sig stämma. Patrik Andersson berättade i sitt tacktal att Warberg spelade med raketlägg längs gruset - sådana som inte stannar på alla underlag, att han kanske inte var den största talangen som boulespelare men att han var en synnerligen trevlig prick som peppade sina unga lagkamrater och - i allra högsta grad - en fighter. Andersson ville minnas att de tog sig till semifinal i den aktuella DM-tävlingen - och att det var Warbergs största framgång som spelare någonsin.

Göteborgsdamerna som nominerat Patrik Andersson som stipendiat fick också ett stort tack tillbaka. Andersson talade om deras engagemang och vilja att förbättra sitt spel som mycket inspirerande.
Han passade också på att uppmana alla andra att dela med sig av sina boulekunskaper och engagera sig som tränare, eftersom ett sådant uppdrag är både roligt och utvecklande.

Motiveringen:
Vi vill nominera Patrik Andersson till årets Nisse Warbergs minnesstipendium för att han tar sig tid att träna oss, en grupp på 15 damer i Göteborgs-trakten. Troget och alltid väl förberedd infinner han sig oavsett väder och arbetssituation.

Med sitt lugn och påtagliga närvaro känner man sig alltid sedd. Patrik har förmågan att på ett finstämt sätt korrigera små detaljer utifrån varje spelares stil och förutsättningar.

Han har med sin organiserade träning utvecklat och lyft svensk damboule i Göteborg. Resultatet går inte minst att avläsas från de senaste årens SM!

Han har ökat vårt självförtroende, breddat vår teknik, skapat fler möjligheter till nya konstellationer och ökat motivationen till att våga satsa och fortsätta spela. Han bidrar därmed till att utveckla svensk boule på det idrottsliga planet.

Det finns inte ett träningstillfälle med Patrik som man vill missa. Det är alltid lika roligt, inspirerande och lärorikt. Varje gång åker man från hallen nöjd, glad och ofta med en aha-upplevelse. Trots att vi haft förmånen att ha Patrik som träningscoach i flera år känns det aldrig stillastående eller upprepande. Övningarna är alltid väl genomtänkta, pedagogiska och med ett helhetstänk. 

Vi tycker Patrik Andersson är en värdig kandidat till årets NW-stipendium genom sitt engagemang för den svenska damboulens fortsatta utveckling.

Damerna i Göteborg

Publicerad: 2011-04-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se